Het was grauw, het was koud, het was winderig maar Loes had de grootste lol tijdens de opnames van Nederlands Ruigste. Helaas haalde ze het niet tot het finalespel (“die anderen waren echt heel groot en sterk”) maar speciaal voor ons blikt ze aan de hand van een aantal foto’s nog één keer terug op haar avontuur bij Nederlands Ruigste in het Olympisch Stadion.

Loes01

In twee minuten moesten we zo vaak mogelijk op een band slaan. De hamer moest iedere keer weer boven het hoofd komen, anders telde de klap niet. Het lukte me 88 keer, maar erg tof vond ik het niet om te doen.

Loes02

We moesten deze pop van 30 kilo optillen en in twee minuten tijd zo vaak mogelijk naar de overkant brengen. Mij lukte dit twaalf keer.

Loes03

Hier moesten we Les Mills drills doen, oplopend met zoveel mogelijk herhalingen van power press, jump over step en terug, burpee. Pittig maar hartstikke lekker!

Loes04

Deze slede was echt veel te zwaar om naar de overkant te slepen. Dat was wel de opdracht, maar mij lukte ondanks mijn eigen kracht toch echt niet.

Loes06

Tussen de opdrachten door had ik het erg naar m’n zin en was ik lekker ontspannen. Echt heel bijzonder om zo’n dag mee te maken, ik genoot volop!

Loes08Tyre flipping, hier was ik het beste in van onze groep ‘extreme sporters’. In totaal kreeg ik ‘m 46x in twee minuten omgedraaid. Niet gek toch?

Loes09

Als laatste moesten we ook nog 100 meter sprinten. Geen idee wat mijn eindtijd was, dat werd niet zo professioneel bijgehouden. Ik geloof dat het ergens tegen de 20 seconden was.

Loes05

Dit was de groep ‘extreme sporters’, waar ik dus bij hoorde. Allemaal in dezelfde Reebok kleding die we van de organisatie kregen. Ga jij kijken of ik nog in beeld kom? Elke zondag op RTL 7 vanaf 19:30 uur.

Lijkt het je ook wel wat om mee te doen? De inschrijving voor 2017 is inmiddels geopend. Meer info op www.nederlandsruigste.nl

Stoere Vrouwen Sporten  Shop
Stoere Vrouwen Sporten Shop
Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.