“Epe klimt voor Water” en Marloes (30) is één van de klimsters die hier aan mee doet. Samen met acht andere deelnemers reist ze dit najaar af naar Kenia en draagt ze zo haar steentje bij aan de opvang, scholing en welzijn van kinderen.  

“Ik sport nu dus met een speciale reden, want ik wil graag een beetje de wereld verbeteren. Deze actie is van Stichting Kenya Kinderen, sinds 2007 actief in Maai Mahiu. De stichting heeft een eigen weeshuiscomplex opgebouwd waar in totaal 60 kinderen worden opgevangen. Ze moeten nu nog kilometers overbruggen om aan water te komen. Ze kunnen daardoor niet naar school en hebben dus weinig uitzicht op een betere toekomst. Wij hopen genoeg geld in te zamelen zodat de 8000 inwoners van het dorp een eigen watervoorziening krijgen.”

“Dat ik dit ga doen, vind ik best wel stoer van mezelf. Ik waag me aan een hoogte van 4950 meter met een groep nieuwe mensen. Ook ga ik de weeskindjes zien, die hebben nu al mijn hart gestolen. Tegelijkertijd heb ik op dat moment mijn eigen kleine meid al een dag of vijf niet geknuffeld dus dat wordt nog wat. Het zal heel zwaar en heftig worden, zowel fysiek als mentaal, maar het voelt heel goed om op deze manier te sporten. Ik wil heel graag onderdeel zijn van een nieuwe toekomst voor de weeskinderen daar in Kenia.”

“Na mijn eigen zwangerschap wilde ik weer gaan sporten. In het verleden deed ik aan dansen, paardrijden, karate en fitness. Maar daar haalde ik geen voldoening meer uit. Ik ben toen gaan hardlopen. Niet eens omdat ik van die zwangerschapskilo’s af wilde, ik miste simpelweg het stofje. Dat maakte mij onrustig en daarom heb ik het sporten weer opgepakt. Hoofdzakelijk hardlopen en ’s ochtends een vast ritueel aan oefeningen. En nu dus aan het trainen voor Kenia.”

“Dat wordt echt mijn mooiste sportprestatie ooit. Ik ben wel iemand die graag de sporters in mijn sociale kring wil overtreffen. Maar zij lopen net een stukje harder dan ik. Nooit eerder heb ik zoiets groots gedaan als wat ik nu ga doen. De trainingen zijn bijna verslavend. In de omgeving van Epe is het keer op keer prachtig. Zodra het kan, wil ik eruit. Ik voel gewoon nieuwe zuurstof en positieve energie door mijn bloed stromen als ik weer in de natuur ben geweest. Dat heb ik af en toe echt nodig om goed te functioneren.”

“Dat vind ik ook zo mooi aan Dafne Schippers. Ze is knap zonder meteen een mannenlichaam te hebben. Ik was echt een beetje trots toen zij vorig jaar wereldkampioene werd en in Rio de zilveren medaille won. Als je haar volgt op instagram of facebook, zie je dat haar leven niet alleen topsport is. Ze laat ook de leuke dingen in haar leven voorbij komen zoals een concert. Voor mij is zij hét bewijs dat je topsporter kunt zijn met een vrouwelijke uitstraling die ook gewoon geniet van het leven.”

monique rotteveel online shop

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.