Weten jullie het nog? Die oproep voor Nederlands Ruigste begin dit jaar? Loes Linders, die wij vorig zomer nog spraken vanwege haar wakeboardpassie, deed mee aan het Trial Event en heeft het geschopt tot de finaledag aanstaande zaterdag in het Olympisch Stadion. En fanatiek als deze ex-topturnster is, gaat ze niet voor de lol. “Nu wil ik winnen ook!”

Het was niet eens haar eigen idee om mee te doen. Een oud-klasgenootje tipte iemand van het programma en zo ging het balletje rollen. “Het was allemaal heel kort dag, ik had maar een paar weken om me voor te bereiden en in m’n beste vorm te komen”, vertelt Loes. Maar waar ze zich precies op moest voorbereiden? Ze had geen idee. “Het enige wat werd verteld, is dat het een obstacle run was en dat we moesten hardlopen. Dat maakte het wel lastig om voor te bereiden, want ik had geen idee wat ik kon verwachten en had ook nog eens 0 ervaring met obstacle runs.”

Wat Loes wèl heeft, is een verleden als topturnster en nog steeds een leven waarin sporten centraal staat. Van wakeboarden tot BMX’en en van Les Mills groepslessen tot krachttraining, niets is Loes vreemd. “En wat ik nooit verloren heb is, is mijn topsportmentaliteit. In mijn koppie ben ik beresterk, ik kan goed schakelen en weet heel goed wat ik tegen mezelf moet zeggen om iets te bereiken. Al die eigenschappen hebben er wel voor gezorgd dat ik die obstacle run überhaupt heb volbracht terwijl ik om me heen ook wel mensen heb zien uitvallen.”

Op naar de finaledag dus, waar ook gelijk de tv-opnames starten. “Dat is heel gaaf hoor. Als topsporter ben ik gewend om in de belangstelling te staan en een doel te hebben. Dat mis ik nog altijd als ik mijn eigen dingen doe. Nu met dit programma, krijg ik weer glimmende ogen omdat er een vette prijs te winnen valt. Van alle honderden deelnemers zit ik bij de laatste vijftig. Daarvan mogen er twintig door naar het eindspel, een soort parcourstoestel waar je met kracht en behendigheid zo snel mogelijk doorheen moet. Dat MOET ik gewoon halen van mezelf.”

Om zover te komen, moet Loes samen met de andere deelnemers een soort tienkamp afleggen. Elk onderdeel staat voor een categorie: survival run, obstacle run, strength & conditioning, fitness, bootcamp, extreme sports, triathlon, rock climbing, martial arts en elite athletes. “Als het goed is, heeft iedereen dus één onderdeel dat ‘m goed ligt”, concludeert Loes. Ook nu heeft ze geen idee hoe ze zich het beste kan voorbereiden. “In ieder geval doe ik het rustig aan de laatste week. Misschien nog even naar de turnhal of een stukje fietsen, maar dat is het dan ook.”

Vanaf 24 april kun je elke zondag vanaf 18:30 uur zien hoe het Loes en haar concurrenten vergaat in de strijd om de titel van Nederlands Ruigste. “Het is echt super tof dat er nu ook een podium is voor al die mensen die niet trainen voor de Olympische Spelen maar wel heel serieus met hun sport bezig zijn.” En hoe serieus die finaledag is, gaat Loes ons laten zien! Als het lukt om van elk onderdeel een foto van haar te bemachtigen, maken we een fotoverslag van de finaledag. Duimen jullie mee dat ruige Loes het goed gaat doen zaterdag?

Stoere Vrouwen Sporten  Shop
Stoere Vrouwen Sporten Shop
Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.