Zelf een obstacle run organiseren omdat er nergens in jouw buurt eentje wordt gehouden? Yeah right, dat verzin je toch niet? Nou, wel als je Evelien heet. Noteer het eerste weekend van juli maar, dan gaat het gebeuren: Obstacle World, the Highlands Edition.

“Het wordt echt een unieke beleving in Schotse sferen! Ik vind het bijna jammer dat ik zelf niet kan meedoen.” Het is best een bizar verhaal, dat vindt Evelien zelf ook. “Eigenlijk komt het door onze bootcamp trainer. Hij wilde met zijn bootcamp graag een vast obstacle parcours maken en had een stuk grond in Tilburg op het oog. Uiteindelijk ging het niet door vanwege de afstand, want wij trainen altijd in Gilze en Rijen. Mijn man, onze trainer en ik vonden de plek wel echt te gek voor een obstacle run. De eigenaar was mijn oude baas. Tja, zo is het balletje gaan rollen.”

Wie nou denkt dat Evelien een enorme sporty spice is met jarenlange ervaring, die heeft het mis. Sterker nog, pas vorig jaar sloeg het obstacle run virus toe. “Ik sport nog geen twee jaar, ongelooflijk hè? Heel vroeger sleepte ik mezelf met tegenzin naar de fitness maar de afgelopen vijftien jaar heb ik niets gedaan. Totdat er een flyer van de bootcamp in de brievenbus lag. Dat leek mijn man te gek. En ik wilde ook! Na de eerste les konden we een week niet lopen en zitten, maar we waren direct verkocht.” (lees verder onder afbeelding)

Inmiddels traint Evelien drie keer in de week. Veel tijd om na de training rustig bij te komen, is er niet meer. “Het is niet te geloven wat wij ons op de hals hebben gehaald met de organisatie. We zijn nu officieel een bedrijf, Obstacle World, en dat betekent avond aan avond aan de keukentafel om de meest gekke dingen te bespreken. Zo blijken we met onze run midden in het broedseizoen van de struisvogels te zitten. En zijn de twee tunnels in het gebied wel geschikt voor het parcours?”

De obstakels worden volgens Evelien weer net even anders dan bij andere obstacle runs. “We werken met een professionele bouwer en daar komen hele goede ideeën uit! Uiteraard komt de Schotse sfeer overal terug en wij maken het ook gezellig voor de toeschouwers. Bij veel van de grote edities kom je over de finish, kun je in een tent nog even afspoelen, omkleden en een hapje of drankje doen. Weinig gezelligheid, dat viel ons op bij de acht obstacle runs die we afgelopen jaar hebben gedaan.” (lees verder onder afbeelding)

Beleving en gezellig, dat moet het worden, volgens Evelien en haar man Sander. Echt een dagje uit voor deelnemer en bezoeker. “Dus we zijn bezig om een DJ te regelen. Ook hebben we Wout Zijlstra, de sterkste man van Nederland, gevraagd om het NK Highland Games gelijk met onze obstacle run te houden. Dat is echt dé publiekstrekker. En verder willen we foodtrucks, pony rijden en schminken voor de kinderen, en mooie plekken voor de toeschouwers langs het parcours. Een zomers festivalgevoel in Schotse sferen.”

Hardloop ketting Love to Run

 

 

 

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.