Als moeder van drie kinderen is hardlopen voor Caroline dé perfecte sport. Ze plant haar trainingen om alle dagelijkse beslommeringen heen en heeft een ultiem doel: voor november haar eerste marathon lopen. Dan viert deze ‘mom on the run’ haar veertigste verjaardag.

“Doelen stellen en grenzen verleggen, dat zat er van kinds af aan al in bij mij. Voor mijn vierde verjaardag kreeg ik een pony. Geen getrainde, maar een ‘groene’ zoals dat heet. Eentje die je nog zadelmak moet maken en totaal niet gewend is om iemand op z’n rug te hebben. Misschien een beetje ambitieus om het op die manier te leren maar het heeft me wel geleerd om door te zetten en uitdagingen aan te gaan. Vanaf m’n negende was ik echt fanatiek, ik reed dagelijks en wilde niks liever dan steeds beter worden en winnen.”

“In mijn studententijd veranderde mijn interesse. Paardrijden er zo maar even bij doen, lukte mij niet. Zonder doel haalde ik er geen voldoening meer uit. Ik ben toen gestopt, een prima beslissing want ik heb geen seconde spijt gehad naar de paardensport. Ik ontmoette mijn huidige vriend en nu – drie kinderen later – ben ik fanatiek hardloper. Ik voelde me na m’n tweede zwangerschap moe, lusteloos en niet meer zo mooi door alle zwangerschapskilo’s. Hoogste tijd dus om van de bank af te komen.”

“Drie keer in de week liep ik hard, vaak vroeg in de ochtend nog voordat m’n werkdag begon. Het deed me goed, ik kreeg meer energie en mijn figuur veranderde mee. Na zestien weken kon ik 5 kilometer aan één stuk. De eerste keer weet ik nog goed, ik echt zo trots als een pauw en heb ik gewoon een klein traantje van blijdschap gelaten. Het gaf me zo’n verschrikkelijk kick! Maar doel bereikt? Nou nee, ik wilde natuurlijk ook in deze sport meer. En dus trainde ik – nu zonder Evy maar op gevoel – door tot 10 kilometer en ging ik ook wedstrijden doen.”

“Tijdens mijn derde zwangerschap moest ik stoppen met hardlopen. Na bijna een jaar niet gelopen te hebben, begon het weer te kriebelen. Ik wilde eruit, lekker bewegen en met mijn lichaam bezig zijn. Wederom op gevoel ben ik weer begonnen met hardlopen. Al snel liep ik weer 10 kilometer en schreef ik me in voor een wedstrijd. Ik was weer back on track. Mijn innerlijke drive kwam naar boven en ik besloot te gaan trainen voor de halve marathon. Nou ja trainen? Ik liep gewoon een keer per week een beetje op gevoel.”

“Als stadspromotor van Maassluis wilde ik heel graag mijn eerste halve marathon gelopen in mijn eigen stadje lopen. Het ging eigenlijk best wel aardig, natuurlijk wel wat zware benen op het eind maar ik heb hem uitgelopen en wederom enorm trots! Er was alleen wel iets in me die zei dat ik een volgende keer wel beter en bewuster moest trainen. Via mijn fysio kwam ik in aanraking met het sportrusten programma: vier keer per week lopen maar niet meer dan 14 kilometer. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren, helemaal als je een druk gezin hebt.”

“Op dit moment train ik volgens het sportrusten programma voor de halve marathon van Leiden in mei. Ben erg benieuwd of ik mijn tweede halve marathon beter en vooral lekkerder loop nu ik zo gericht aan het trainen ben. Dit is eigenlijk heel goed te combineren met mijn gezin en werk, alhoewel ik het wel heel erg getroffen heb met een vriend die flexibel is en mij alle ruimte geeft om zo veel te sporten. Ik merk, nu ik al een aantal weken volgens het programma loop, dat ik met een lagere hartslag al een hogere snelheid heb.”

“Mijn ultieme doel is om voor mijn veertigste verjaardag – dat is in november – mijn eerste marathon te lopen. Op instagram houd ik mijn trainingen bij: mom on the run to 42K. Natuurlijk voor mezelf maar ook om andere moeders te inspireren. Voor mij is hardlopen een ‘way of life’ geworden, het geeft me een concreet doel en het is fijn om even weg te zijn uit de dagelijkse dingen. Het houdt me in balans en ik vind het best stoer dat ik het als moeder van drie kinderen wel even flik om zoveel te sporten.”

Stoere Vrouwen Sporten  Shop
Stoere Vrouwen Sporten Shop
Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.