Gek worden als je niet kunt sporten, dat herkennen wij wel. Esther Singendonk (36) is de stoere vrouw van deze week. Zij doet aan hockey, snowboarden, bootcampen, sky-diven, hardlopen (ook wedstrijden), Mud Masters en Obstacle Runs.

“Sporten doe ik al mijn hele leven. Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik buiten speelde en heel graag op een sport wilde. Toen ik vijf werd, mocht ik op hockey. Een paar jaar later kwam daar atletiek bij. Dat sporten had ik toen al nodig om m’n energie kwijt te kunnen. Lekker fysiek bezig zijn, en het liefste buiten.”

“Mijn motivatie is eigenlijk niet veranderd. Nog steeds ben ik het liefste buiten bezig. Als ik niet kan sporten, vanwege een blessure of zo, word ik echt gek. Zes tot zeven keer per week ben ik wel actief: 2x hockey, 3x hardlopen en ook nog bootcamp. En in de winter doe ik aan snowboarden, als het even kan een maand lang.”

“Mijn geest wordt een stuk helderder van sporten. Vaak ga ik in de pauze van m’n werk een rondje hardlopen. Heerlijk voor de concentratie, daarna kan ik weer volle bak aan het werk. Kick en adrenaline krijg ik vooral van snowboarden en sky-diven. Zo gaaf, uren door de sneeuw hiken om vervolgens een vette off piste afdaling te doen.”

“Die stoere dingen trekken mij wel. Inmiddels alweer bijna vier jaar geleden behaalde ik m’n ‘Accelerated FreeFall’, waarmee ik overal op de wereld zelfstandig uit een vliegtuig mag springen. Dat was toch echt wel een sportief hoogtepunt hoor. Maar ik ben ook super trots dat ik begin dit jaar de halve marathon van Egmond heb uitgelopen.”

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.