Op facebook zagen wij een berichtje voorbij komen van Marije (33). Ze verloor de helft van haar lichaamsgewicht dankzij een maagverkleinende operatie. In september begon Marije met hardlopen en inmiddels doet zo ook nog aan bootcamp, zwemmen en spierversterkende oefeningen. Van 151 naar 73 kilo: dát is nogal een verandering in alle opzichten!

“Sporten heb ik mijn hele leven wel gedaan, maar ik was toch altijd dat stevige meisje dat in teamsporten de zwakkere schakel was. Wel was ik altijd enorm fanatiek, daar lag het niet aan. Als puber ging ik naar de sportschool en dit ben ik altijd blijven doen. Helaas bleef ik qua gewicht wel aankomen. Op mijn toppunt woog ik 154 kilo. In de zomer van 2014 hakte ik de knoop door en besloot ik dat ik een maagverkleinende operatie wilde. Dat gebeurde vorig jaar maart, en sindsdien ervaar ik het gevoel van verzadiging.”

“Twee weken na de operatie lag ik al in het zwembad, na zes weken kwam daar de sportschool weer bij en begon ik sporten alleen maar leuker te vinden. Ik had met mezelf afgesproken dat ik mocht gaan hardlopen als de 100 kilo in beeld kwam. Een onbereikbaar doel in mijn ogen maar vorig jaar september was het dan zover. Wat ging ik dood de eerste trainingen, maar ik heb doorgezet. Inmiddels loop ik relatief makkelijk zes kilometer aan één stuk en werk ik hard om ook mijn snelheid te verhogen.”

“Fysiek en mentaal heb ik een jaar vol veranderingen achter de rug, echt een extreme lifestyle change. Heerlijk hoe hardlopen daar zowel fysiek als mentaal bij heeft geholpen. Een maagverkleinende operatie is geen wondermiddel. Het is een hulpmiddel, uiteindelijk moet je het toch echt zelf doen. Ik ben blij dat het mij is gelukt om de verantwoordelijkheid te nemen over mijn voeding en sporten. Af en toe was het zwaar maar ik ben heel blij dat ik nu verzadiging kan ervaren en ben heel dankbaar met dit hulpmiddel.”

“Sporten hoort nu echt in mijn leven. Het is geen moeten meer maar een mogen, en ik geniet er echt van. Vooral hardlopen vind ik heerlijk, op ieder willekeurig vrij moment kan ik m’n schoenen aantrekken en letterlijk mijn hoofd even leeg lopen. Het sporten heeft er echt voor gezorgd dat ik mij fitter en energieker voel, en het heeft mij een boost gegeven in mijn zelfvertrouwen. Ik ben uitdagingen aangegaan die ik nooit voor mogelijk had gehouden. En het heeft mij ook leuke sociale contacten opgeleverd bij de bootcamp Blixemse sporters Deventer.”

“Een jaar geleden vond ik mezelf echt nog niet zo’n stoere vrouw als nu. Niet alleen ben ik al die uitdagingen aangegaan, ik heb uiteindelijk ook mijn eigen verwachtingen overtroffen. Ook bij anderen vind ik het prachtig om te zien als mensen in hun eigen kracht schitteren, als ze iets doen waar ze helemaal voor gaan. Zelf had ik dat met de IJsselloop, dat was nou zo’n evenement in mijn eigen woonplaats waar ik nooit aan mee zou doen. Dit jaar heb ik ‘m voor het eerst gelopen, super emotioneel was het.”

Stoere Vrouwen Sporten  Shop

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.