In hun zoektocht naar een nieuwe broek bij de DIDI werden Rose en Astrid stomtoevallig geholpen door een hele stoere sportvrouw. Marjelle Kerssen (26): een vrouw met ballen. Tot haar zeventiende fanatiek handballer en sinds twee jaar keepster bij de dames 1 van voetbalvereniging WWNA.

“Mijn eerste sport die ik probeerde, was turnen. Dat was niet mijn ding, ontdekte ik al gauw. Twee nichtjes zaten op handbal en dát leek mij wel leuk. In m’n beste jaren trainde ik vier keer per week en had ik elk weekend twee wedstrijden. Dat trok ik niet zo goed meer dus stopte ik. Ik heb het nog wel in een ander team geprobeerd en ben geswitcht van veldspeler naar doelvrouw. Het was heel gezellig maar ik beleefde zelf niet meer veel plezier aan het handballen.”

“Dat plezier vond ik ook niet in de sportschool, waar ik me na het handballen had ingeschreven. Er was geen verplichting. Met een teamsport is dat toch anders. Toen een vriendin mij een paar jaar geleden benaderde om eens mee te trainen met haar voetbalteam, vond ik het gelijk weer leuk om in een team bezig te zijn. Het eerste seizoen stond ik in de spits, een prima positie voor iemand die nog niet zoveel kan, en werden we kampioen. Maar dat kwam zeker niet door mijn talent, haha.”

“Op het kampioensfeest raakte ik in gesprek met onze nieuwe trainer. Hij vertelde me dat hij mij graag 1-op-1 training wilde geven omdat hij in mij een goede keepster zag. Ik moest wel even nadenken en heb uiteraard mijn teamgenoten gevraagd wat zij ervan zouden vinden als ik ging keepen. Iedereen stemde voor, ook omdat ik in het verleden bij handbal altijd het doel had verdedigd. Uiteindelijk vond ik het zelf ook een prima plan. En inmiddels voetbal ik alweer zo’n vier jaar.”

“Voetballen is voor mij de manier om voldoende beweging te krijgen en om fit te blijven. Ook voor mijn sociale netwerk is het goed, ik kom veel nieuwe mensen tegen en dat is altijd leuk en leerzaam. Uiteraard is voetballen ook gewoon een lekkere uitlaatklep na een drukke werkweek. Ik kan alle druk van de week eraf lopen en als doelvrouw natuurlijk lekker in het gras duiken om een bal tegen te houden. Zo heerlijk hoe ik die bal dan weer met een loei het veld in mag trappen.”

“Ik had stiekem wel gehoopt dat mijn lijf een beetje mee zou veranderen door het voetbal, dat is tot op heden nog niet helemaal gelukt. Nu heb ik thuis ook wat apparaten aangeschaft om nog wat extra te kunnen trainen. Het voetbal heeft me wel sterker gemaakt, zowel fysiek als mentaal. Ik heb meer lef gekregen en dat merk ik ook in het dagelijks leven. Dus ja, ik vind mezelf zeker een stoere vrouw. Had me dit twee jaar geleden gevraagd en ik had volkomen nee gezegd.”

“Fatima Moreiro de Melo vind ik ook echt een stoere vrouw. Een paar jaar geleden trad zij op tijdens het Sportgala. Toen maakte presentatrice Chantal Janzen een grappig bedoelde opmerking maar het kwetste Fatima. Nu doet ze mee aan een zangwedstrijd op tv voor BN’ers, met Chantal als presentatrice. Ik vind dat knap. En ik kan er ook een hoop van leren. Want als je zo naar beneden gehaald wordt en je gekwetst voelt, dan is het de kunst om twee keer sterker op te staan.”

“Dat vallen en opstaan is ook nog wel een ding in mijn leven. Drie jaar viel ik 15 kilo af dankzij het voetbal in combinatie met de sportschool. Maar ik had nog een andere uitdaging: stoppen met roken. Vol trots kan ik nu zeggen dat ik zeven maanden gestopt ben. Ook 10 kilo zwaarder maar dat had ik vanaf stopdag 1 ingecalculeerd. Die kilo’s willen er wel weer af, een tweede kans op mijn longen krijg ik niet. Ik ben nu nog vol bezig om de goede weg en balans te vinden in een gezonde levensstijl.”

Stoere Vrouwen Sporten Shop
Stoere Vrouwen Sporten Shop
Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.