Ooit gehoord van bikejoring? Dan race je op je mountainbike door het bos, vooruit getrokken door je hond. Miranda van den Brink (38) doet dat. En ze doet nog veel meer. Lees het verhaal van onze eerste Stoere Vrouw van de Week.

“Sporten was vroeger een soort verplichting bij ons thuis. Nu nog steeds, ik moet bewegen om in proporties te blijven. Ik heb het nooit vervelend gevonden om te sporten. Momenteel doe ik 2x per week krachttraining, 2x per week HIIT, 1x zwemmen en dan nog 1x per week bikejoring. Gewichtheffen heb ik ook nog gedaan, maar dat gaat niet meer vanwege een blessure.”

“Mentaal brengt het sporten me vooral geluk, maar ook rust in mijn hoofd. Als ik op de mountainbike zit, moet ik onwijs gefocust zijn op mijn hond en tegemoetkomende bomen. Dan heb je echt geen tijd om aan andere dingen te denken. Het is echt een rete spannende sport. Als ik hard genoeg doortrain, kan ik volgend jaar meedoen aan het NK. Dat is echt een doel.”

“Ooit was het mijn doel om de Alpe d’HuZes op te rijden. Mijn moeder overleed in februari 2011 aan kanker en ook mijn tante had toen die verschrikkelijke ziekte. Twee keer reed ik dat jaar de berg op. Ik voelde me zo alleen. Honderden mensen stonden te klappen, mijn teamgenoten waren euforisch en ik heb alleen maar gehuild. Ik voelde me leger dan ooit.”

“Er zijn veel vrouwen die mij inspireren. Lucia Rijker bijvoorbeeld, een fantastische bokscarrière en nu een geweldige zakenvrouw. Ze geeft hele mooie workshops en lezingen. Qua fitness en health ben ik ook fan van Heidi en Chris Powell. En sinds kort volg ik ook Faya Lourens, die met #mykillerbodymotivation ook heel veel inspirerende dingen doet.”

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.