Wonend in het drukste gebied van Nederland, slaagt Martine er in om toch haar rust te vinden. Net buiten Amsterdam kent ze de mooiste stukjes groen. Dat is waar ze traint. Amsterdam is haar stad, ze woont er goed, maar of ze er altijd blijft?

Ik ben op dit moment op vakantie. Ik geniet er van. Lekker lang slapen, buiten bij de tent zitten en genieten van het strand en de zee. Het is hier heerlijk om te lopen, maar ook om te wandelen en fietsen. Thuis heb ik door de drukte van alledag minder rust om dat soort dingen te doen.

Ik woon tegenwoordig in één van de buitenwijken van Amsterdam. Toen ik nog niet sportte en nog echt in de stad woonde vond ik dat stadsleven echt nog heel fijn. Ik zou er nu ik hardloop niet aan moeten denken steeds in hetzelfde stadspark te moeten rennen. Nu loop ik ook wel dezelfde rondjes, maar het voelt toch anders. Misschien omdat ik de stad echt achter me laat.

Er zijn hier ene paar hele mooie plekjes. Ik woon echt op de buitenrand, daar is het soms bijna dorps. Eigenlijk vlakbij Abcoude. Ik heb de Gaasperplas, het Rijnkanaal en de hoge dijk richting Abcoude.

Sporten brengt een fijne balans in mijn leven. Toch merk ik  nu dat ik mijn vakantie echt even nodig heb. Fysiek voel ik dat ik best moe was en dat ik nu geniet van de loomheid. Maar toch heb ik ook meer energie wat te doen. Misschien komt dat wel doordat ik alleen maar bezig hoef te zijn met wat ik vandaag wil doen.

Als je me vraagt of ik in Amsterdam blijf wonen zal ik nu zeggen dat ik in een kleinere stad zou gaan wonen als Amsterdam voor mijn werk niet het handigst was. Ik zou wel iets meer buiten willen hebben. Later misschien, met duinen, zee en bos.

Tip: woon je in Amsterdam en wil je het gevoel hebben heel ergens anders te zijn? Op de fiets naar Almere Haven voor een koffie geeft precies dat gevoel. Vooral als je alle bootjes op het water ziet. De Vecht volgen richting Utrecht is ook prachtig. Iets dichter bij huis heb je het gebied achter Ouderkerk aan de Amstel. Daar ben je zo maar waan je je toch op het platteland.

lornah sportswear hardloopkleding

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.