Kinderen in een rolstoel laten meedoen aan een sportevenement. Het kan! We ontvingen een prachtige mail van Hester Houweling waarin ze vertelt over Willemijn. Dankzij de Lighthouse Sports Foundation kon zij meedoen aan de mudrun in Zwolle.

Een meisje in een grote rolstoel met een zuurstof slangetje in haar neus. Ze kan niet praten staan of lopen en drinkt via een slangetje in haar buik. Als je dit plaatje voor je probeert te zien dan is mee doen aan een hardloopevenement waarschijnlijk niet de eerste associatie die je krijgt. Daar zou ik graag verandering in willen brengen!

Heel graag wil ik jullie meenemen in de wereld van Willemijn. Het is zaterdagochtend, de spanning stijgt want vanmiddag gaat het gebeuren. Dan gaat Willemijn mee doen aan de droge voeten run in Zwolle. Dat is niet zomaar een run, nee dat komt meer in de buurt van een mudrun. Ze is er klaar voor. De banden zijn goed opgepompt en ze heeft warme kleren aan. Alles in de bus en daar gaat ze. Dankzij de hulp van een sterke man kan Willemijn van haar rolstoel in haar racebuggy getild worden. Goed vast gesnoerd en zonnebril op staan we klaar voor de start.

Het parcours is  helaas nog iets modderiger dan verwacht maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek. Twee onbekende stoere vrouwen bieden zich aan om het hele parcours mee te lopen… nou ja lopen, het wordt duwen, trekken en tillen maar vooral GENIETEN.

Willemijn schudt alle kanten op en krijgt elke beweging mee. Wat is het toch gaaf dat we zo met zijn alle kunnen genieten van sporten! Even niet wat er niet mogelijk is maar gewoon even gewoon meedoen. En het aller mooiste is nog dat Willemijn de enige was van de hele droge voeten run die ook werkelijk droge voeten heeft gehouden.

Ik hoop dat jullie vanaf nu dat plaatje voor je zien als je in aanraking komt met een kind als Willemijn.  Er zijn nog veel meer kinderen als haar die door de Lighthouse Sports Foundation een mogelijkheid hebben gekregen om gewoon mee te doen.

Groetjes,
Hester

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.