Ze zijn begonnen zondag aan een van hun grootste fietsuitdaging van hun leven. Brenda en Edith, twee fietsdames uit Suus haar fietsgroep. Zij doen, als twee van de weinige dames, mee aan The Ride. In acht dagen fietsen zij van de Stelvio in Italië naar de Cauberg in Valkenburg. Hoe komen zij tot deze uitdaging? Suus volgde beide dames en vroeg de ins en outs.

In de pakkende tekst op de website van The Ride beschrijft men dat je jouw wielerdroom kan leven door met The Ride mee te doen. Brenda vraagt zich tot een week voor deze tocht af of dit wel echt een droom is….. Ze ziet behoorlijk op tegen de achtdaagse tocht en vreest dat ze het niet zal volbrengen omdat het te hoog gegrepen is. Edith spreekt haar tegen en zegt dat het haar echt wel zal lukken, ze hebben goed getraind en samen trekken ze elkaar er doorheen. Beide dames kennen elkaar nog helemaal niet zolang en toch al gedurfd om samen een uitdaging als deze aan te gaan. Edith heeft zich in december bij Giro Donne aangesloten, nadat zij naar Moordrecht is verhuisd. Ze raakt in gesprek met Brenda en vertelt dat haar vriend en zij zich hebben ingeschreven voor The Ride, nadat haar vriend haar heeft overgehaald hieraan mee te doen. Bob, de vriend van Brenda, heeft ook wel oren naar deze uitdaging en stelt Brenda voor om ook hieraan mee te doen. Dan kan er samen getraind worden en het is toch een gave uitdaging! Brenda denkt er een weekend over na en zegt toe. “Maar waar ben ik aan begonnen?” zegt ze nu.

Edith is dan nog maar net bij Giro Donne aangesloten, een groentje op fietsgebied is ze zeker niet. Ze fietst al vanaf haar veertiende op een racefiets en heeft vele andere sporten beoefend. Ook Brenda zit al een aantal jaren in het racezadel. Beide partners wielrennen ook en er is een klik tussen hun vieren. Ze gaan serieus trainen. In de winter starten ze, door weer en wind, spekgladde asfaltwegen en vrieskoude weerstaan ze. Ze gaan een weekend trainen in de Ardennen om hoogtemeters te maken en gaan ook een weekend in Italië een aantal bergen op en af.

In Italië brengen beide dames nog heftige momenten door op de Monte Petrano. Nadat de Monte Nerone is beklommen en er is afgedaald voor de volgende berg heeft Brenda het helemaal gehad. Ze zegt Edith wel te wachten onder aan de berg tot Edith deze op en af heeft gereden, ze zit er doorheen. Edith: “Kop op, we gaan deze samen nog doen. Samen uit, samen thuis.” Door wat vaker te stoppen en even op adem te komen lukt het beide om de Petrano te beklimmen. Een dag later hoort Edith op de Monte Catria onweer in de verte. “Ik kneep hem behoorlijk, ik ben geen held met heftig weer en omdat het inmiddels ook behoorlijk stortregende stond ik bibberend te aarzelen over wat te doen.” Brenda is weer wat hersteld en zegt: “Kom op, dat bibberen is een emotie, dat kun je uitschakelen, we moeten verder.” Zo slepen beide elkaar erdoorheen en raken vertrouwd met het samen een uitdaging aan gaan.

Bij Edith gaat het na Italië zeker kriebelen. “Ik ben er nu wel klaar voor”. Brenda is nog niet fit. In Italië heeft zij zich waarschijnlijk overtraind en in combinatie met een heftige dag op de Monte Petrano is zij ziekig. Even wat rustiger aan en herstellen doet haar goed. Alleen blijft het wel in haar hoofd zitten dat er getraind moet worden. Ze doen nog een aantal toertochten en rijden deze met gemiddelde snelheden van 28-29 km per uur uit en dan zijn het ook nog eens tochten van 135 en 140 km!! Het lijkt echt wel goed te zitten met het niveau. Brenda is ook serieus bezig met voeding, gezonder te eten en te kijken naar wat ze moet eten voor deze uitdaging. Edith: “Nou ik niet echt hoor, mijn vriend en ik zijn best fan van de snackbar en komen daar toch nog wel zo af en toe.” Brenda lachend: “ja ik smokkel soms ook wel moet ik toegeven.”

Of ze klaar genoeg waren voor dit avontuur? Check de website van Giro Donne en lees of ze 1300 kilometer fietsen, 17000 hoogtemeters overwinnen, ruim 30 bergen en heuvels beklimmen hebben overleefd.

Vanavond Fietsen? Bestel voor 15u!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.