Met meer dan 50 kilo overgewicht was traplopen voor Ruth Krooshof (32) al een hele uitdaging. Nog steeds is ze niet de slankste en juist daarom schreef ze ons. Of wij een lans wilden breken voor de volle en niet zo snelle hardloper. Want hardlopen is de nieuwe liefde van Ruth. Afgelopen voorjaar liep ze zelfs de halve marathon van Berlijn!

“Met een gewicht ver boven de 100 kilo was sporten voor mij niet weggelegd. In drie jaar tijd heb ik 50 kilo gewicht verloren en werd het bewegen een stuk makkelijker. Ik begon met hardlopen en bootcamp. Hardlopen doe ik nog steeds maar bootcamp is wat op de achtergrond geraakt omdat ik tegenwoordig ook krachttraining doe. Gaaf hoor, hoe mijn lichaam steeds meer spiervorming krijgt.”

“Ik voel me nu veel fitter, dat is ook mijn grote motivatie om te sporten. Slank worden is niet mijn doel. Dat is sowieso een lastig streven vanwege mijn bouw en lipoedeem. Het plezier in bewegen en de voldoening die ik uit het sporten haal, zijn voor mij veel belangrijker dan het streven naar een maat 36. Ik ben nu zo fit, dat ik met gemak in de hitte of stromende regen moeiteloos 10 kilometer kan rennen. Dat is echt een zegen.”

“Obstacle runs of prutraces waren voor mij niet weggelegd. Ik was niet alleen te zwaar, maar had ook niet het vertrouwen dat ik het fysiek aan zou kunnen. Hoe anders is dat nu! Zonder twijfel schrijf ik me in voor dergelijke evenementen. Het maakt me heel blij dat ik dit nu allemaal kan, dat ik alles kan geven in een training en niet hoef te twijfelen aan mezelf. Het geeft me een enorme boost, ik doe dingen waar ik nooit van had kunnen dromen.”

“Soms sta ik er wel even bij stil, bij wat ik allemaal heb bereikt en wat ik kan. En natuurlijk sta ik ook wel eens als een klein kind sip te zijn omdat ik door mijn gewicht nog steeds niet alles kan. Dat blijft een feit, want ik moet dat gewicht wel altijd meedragen. Maar des te groter is mijn gevoel van trots als ik toch weer iets heb overwonnen of bereikt. Dan ben ik toch weer verbaasd over mijn eigen mogelijkheden.”

“Het is fijn om te zien dat ik niet de enige volle maar fitte sporter in de achterhoede ben. Leontine Vreeke bijvoorbeeld. Zij is ook vol gebouwd en loopt marathons, te gek!!! Ook maakt zij zich sterk voor de renners achter in de groep, die net binnen de maximum tijd rennen. Ook de dames van de blogs “fat girl running” en  “run seflie repeat” geven mij een positieve vibe. Zelf probeer ik die vibe nu ook door te geven met mijn blog Fit Fat Fine.”

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.