Rose wil op fietsvakantie, maar dan wel eentje waarbij ze slaapt in hotels. Voor komend jaar heeft ze een leuke reis naar de Bodensee voor ogen. Je kunt daar prachtig fietsen en genieten van een weekje weg.

Een keer een echte fietsvakantie, dat wil ik eigenlijk wel. Natuurlijk ben ik al wel op pad geweest met mijn fiets. Ik heb een aantal mooie bergen beklommen. Heb gemountainbiked in Livigno en gefietst in het Zuiden van Frankrijk waar mijn ouders wonen. Maar een fietsvakantie van een week, waarbij ik elke dag een stuk verder fiets en steeds ergens anders slaap? Die staat echt nog steeds op mijn bidonlist.

 

Fietsvakantie met de racefiets

Een van de rondjes die mij erg leuk lijkt is de Bodensee-Rundwanderweg. Een 270 km lange weg die rondom de Bodensee loopt. Volg je deze ronde, dan kom je in drie landen. Liechtenstein, Zwitserland en Duitsland. En de route staat bekend als een erg mooie. Wat vlakker aan de Duitse kant en met klimmetjes in Zwitserland. Het schijnt dat je 2052 meter klimt met als hoogtepunt de 1064 meter hoge Pfänder die vanaf de top een supergaaf uitzicht over het meer geeft.

>> Lees ook: Bikepacking – fietsvakantie op de racefiets, dat wil ik wel

Langs de hele route vind je hotels, waardoor je zelf kan bepalen hoe lang je de etappes maakt. Langs de route zijn allemaal leuke dingen, en dus stel ik me zo voor dat het leuk is ergens een paar dagen te blijven en dan weer verder te fietsen. Maar als je een flink aantal kilometers aan kunt is het ook gaaf om op vakantie te gaan aan de Bodensee en elke dag een route te fietsen. Er zijn namelijk vele mooie routes in het gebied om de Bodensee waar je als racefietser helemaal los kunt gaan. Je kunt dan de hele week fietsen en de ronde rondom het meer als Grande Finale doen.

 

kaart van fietsronde om de Bodensee

Mooie fietsroute in Duitsland

De fietsroute rondom de Bodensee is volledig bewegwijzerd. En de paden zijn voor het merendeel aangelegde fietspaden. Omdat het rondje populair is, is het goed om te weten dat de meeste fietsers met de klok mee fietsen. Op die manier heb je het meer de hele tijd aan je rechterhand.

>> Lees ook: Hallo ik ben Fietsmevrouw Rose

Het hangt er een beetje vanaf op wat voor fiets je rijdt en hoeveel kilometer je per dag wilt fietsen. Die hard racefietsers zullen voor lange afstanden gaan. Ik denk dat dat voor mij niet hoeft. Een beetje fietsen en daarna de tijd hebben op de plek waar ik die avond slaap vind ik leuker. Ik denk dat ik daarom de route in vier etappes ga knippen. Op de site van Aktiva Tours heb ik een complete fietsreis gevonden die de route in vier etappes knipt. Het voordeel hiervan is dat alle hotels geregeld zijn en ik alleen maar met mijn fiets die kant op hoef te reizen.

 

Verzorgde fietsvakantie

De prijs voor deze fietsreis is vanaf €492,- inclusief de reis per trein naar de Bodensee. En ook de 5 overnachtingen met logies/ontbijt en bagagevervoer zitten bij de prijs inbegrepen.

Aangeraden wordt om vanaf april deze reis te maken, want dan is het weer voor Nederlandse begrippen al erg mooi.

Wat denk jij? Zal dit een leuke reis zijn?

 

Liefs, Rose

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en Youtube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Elke blogger en website is je verplicht dit te vertellen: koop je iets via de linkjes op onze site, dan krijgen wij daarvoor vaak een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Aktivatours voor deze reis. Maar bijvoorbeeld ook voor Decathlon, Wiggle, FuturumshopBol.comCoolBlue, en Holland & Barrett. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.