vrouw met surfboard op strand tijdens sportievewereldreis

Veel sporters bedenken zich voor de vakantie al hoe ze door kunnen blijven trainen op hun vakantie adres. Een deel van hen kiest zelfs voor een sportieve vakantie. Maar hoe doe je het als je als sporter een wereldreis maakt? Hoe blijf je fit op reis als je in India bent?

Heb jij al wel eens nagedacht over leven uit niets meer dan een backpack? Terwijl je de mooiste plekken op de wereld ontdekt? Dan zou het zo kunnen dat je nadenkt over hoe je je sportieve activiteiten kunt blijven terwijl je op reis bent. Ik kan alvast één ding verklappen: de wereld aan de andere kant van de aardbol verschilt wat sporten betreft niet zo bijster veel van Nederland. `

 

Roestige barbells in een gym zonder ramen

Sporten verbindt: mensen bewegen en ze hebben plezier. Is er dan geen enkel verschil? Zeker wel. In de landen waar ik was, werd sporten laagdrempelig aangeboden. Zonder opsmuk. Geen dure abonnementen ook, voor een eurootje mag je je in iedere sportschool uitleven. Super toffe ervaring want je omringt je gegarandeerd met locals. Roestige barbells en apparaten vaak gegarandeerd. Maar hé, er kan gesport worden!

>>Natuurlijk kamperen in Nederland

Kledingadviezen gelden niet en meestal zijn er geen ramen. De tropische temperaturen waaien naar binnen en vaak is er ook nog wel een boxje te vinden waar je je muziek op aan kunt sluiten. Ideaal toch? Mocht je nadien nog zin hebben in een vers sapje? Op vrijwel iedere hoek van de straat vind je wel een stalletje waar je zonder poespas je sapje krijgt. Niks geen fancy sapbar en dure bedragen, gewoon een oude dame die de lekkerste sap maakt met een simpele citruspers en blender.

vrouw traint in gym op vakantie

 

Als vrouw sporten in verre landen

De grootste spookverhalen deden de ronde in India. Als vrouw alleen zou je daar niet kunnen sporten zonder dat je belaagd zou worden door een horde mannen. Lieve mensen, ook India gaat met de tijd mee en het wordt hoog tijd dat ook dat geluid de wereld in gaat.

Ik heb hardgelopen in Varanassi, vond een park waar een hardloopparcours was uitgezet en bij iedere sportschool hingen zowel mannen als vrouwen aan de gewichten. En nee, ik werd niet aangekeken alsof ik van een andere planeet kwam. Ik werd soms aangemoedigd en verder viel ik niet zoveel op. We zijn allemaal net mensen 😉

 

Soms kan je op reis veel beter sporten

Het allermooiste, en waar Nederland echt nog wat van kan leren, is het aanbod aan buitenactiviteiten en de promotie die gedaan wordt om heel het land te laten sporten. In Latijns Amerika is naast de reguliere sportscholen heel veel te vinden op het gebied van beweging. Sporttuintjes waar je je gratis kunt uitleven, wandelpaden voor de liefhebber. En alles ziet er even aantrekkelijk en gezellig uit.

 

 

De Ciclovia is in meerdere steden gebruikelijk. Dan wordt op zondag de grote autoweg afgesloten voor auto’s. Iedereen die wil bewegen, kan dan ook bewegen. De stad transformeert zich tot een beweegwalhalla met wandelaars, hardlopers, fietsers, skaters… noem maar op. Jong en oud maken gebruik van de Ciclovia. Het is een manier om bewegen aan te moedigen, en wij weten natuurlijk als geen ander dat dat gewoon buiten kan.

 

fitte vrouw tijdens backpack reis. Tekst op de muur keep calm end climb up the stairway

 

 

 

De fitte backpacker

Dus, twijfel je nog of je als backpacker wel aan je beweging komt? Wees creatief en denk simpel. Of je nu gaat hiken, een mountainbike huurt, wandelend de mooiste plekjes ontdekt: je kunt altijd en overal sporten. Neem je hardloopschoenen mee, check Google Maps voor een mooie route, zoek een sportschool en ga gewoon!

>>3 bestemmingen voor je mountainbike vakantie

Net als thuis heeft de andere kant van de wereld het allemaal. Wees niet bang, maar geniet van de wereld ontdekken op een sportieve manier. In mijn beleving is dat de leukste manier om in contact met locals te komen en te genieten van alles om je heen.

X Leoni

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Futurumshop, Wiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.
Leoni Storm

Leoni - wereldreiziger, hardloopvrouw, bootcamper en zo nu en dan racefietser. Ze ging voor ons schrijven in een opwelling. Omdat ze wilde weten of ze het kon. Ontnuchterend, humoristisch, realistisch en met een beetje zelfspot. Daar herken je haar bijdrages aan. Maar vanuit haar werk kan ze ook ineens een beetje psychologie toevoegen aan haar verhalen. Oh, en haar kat? Die is te dik.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.