vrouw met groen blad in haar hand

In je eentje kan je de wereld niet veranderen. Maar als we allemaal kleine groene stappen nemen – en onze keuzes veranderen – kunnen we samen een groot verschil maken. daarom delen wij onze stappen.

Waar sta jij in het klimaatdebat? Ben je iemand die er niets van moet weten of loop je voorop in de ontwikkeling en is jouw carbon footprint zo klein als maar kan? Grote kans dat je net als wij  iemand in het grote midden bent. Die graag een steentje bijdraagt, maar niet altijd weet hoe je dat kunt doen. Misschien laat je steeds vaker vlees staan of ga je met de trein in plaats van met de auto. Of heb je een paar zonnecellen op je dak en wordt je volgende auto een elektrische.

 

Groener leven is leuk

Veel Nederlanders willen niets liever dan schoner leven en goed zorgen voor onze planeet. Maar tegelijkertijd worden we ook een beetje moedeloos van het hele klimaat. Want hoeveel effect heeft het nu werkelijk wat we eten op donderdag of dat we een paar kilometers de trein nemen? En hoe kunnen we die nieuwe auto betalen en we vragen ons af of ons huis in vredesnaam wel zonder gas kan.

>> Lees ook: Natuurlijk kamperen in Nederland

Voor ons zijn dat hele bekende vragen, maar tegelijkertijd staan wij thuis heel positief tegenover het klimaat en genieten we er van om bewuste keuzes te maken in ons dagelijks leven. Want wij geloven dat we met veel kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Natuurlijk kunnen we met ons huishouden het tij niet keren, maar kunnen we dat met veel huishoudens wel.

klimaat demonstrant met bord: there is no planet b

Een verandering maken

Wij zien dat hele groene leven en bewuste keuzes voor het klimaat maken een beetje als roken. Toen we klein waren was het nog cool en werd er zelfs nog gerookt in de trein en op tv. Maar tegenwoordig is het not done. Zijn we maatschappijbreed bewust van de schadelijke effecten en ben je tegenwoordig als roker een beetje een loser. Dat is met kleine stapjes ontstaan en we zijn er gekomen omdat mensen die kleine stapjes namen. Net zoals er nu mensen zijn die die kleine stapjes nemen. Allemaal op hun eigen manier, naar hun eigen kunnen en vanuit de wil om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat. En daarmee de planeet van de toekomst.

>> Lees ook: Natuurlijke huidverzorging puur op je huid

Omdat wij met SVS Magazine een zeker bereik hebben en veel van onze lezers moeder, tante of oma zijn, hebben wij besloten om vaker te schrijven over dit onderwerp. Om de keuzes die wij nemen in ons leven te delen zodat onze lezers ze ook kunnen proberen of geïnspireerd raken om hun eigen persoonlijke eerste groene stappen te zetten.

 

Bij ons in huis

Wij willen los van de politiek, los van het grote klimaatdebat en los van de heftige sentimenten aan de slag met de kleine dingen die we kunnen doen. Daarom willen we bloggen over de dingen die we al doen en schrijven over de dingen die we nog willen doen.

Thuis gaan we er mee aan de slag. Door boeken over dit onderwerp te lezen en zo vaak mogelijk anders te koken. Maar als sporters ook. We gaan kijken naar merken die echt schoon produceren en merken die daar steeds beter mee bezig zijn. Maar ook zullen we de nieuwsberichten in de gaten houden en als we iets tegenkomen met je delen.

 

Circulaire keuken

En verwacht nu niet dat we ineens een klimaat activistische site gaan worden hoor. Want zo zijn we niet. Misschien delen we zo nu en dan een kleine tip of delen we met je wat we nu weer doen. Stiekem zijn we daar al wel een beetje mee bezig. In onze recepten en lifestyle blogs. Zoals dat over de Bokashi emmer die we in de keuken hebben. Waarmee we ons keukenafval kunnen gebruiken als voeding voor onze binnenplanten en bodemverrijking voor onze tuin. Dat maakt een deel van ons huishouden circulair en het zorgt ervoor dat ons keukenafval niet meer ergens verwerkt hoeft te worden. De aarde waar onze tuinplanten in staat is rijk en een broedplaats voor natuurlijke organismen. De vogeltjes scharrelen er in rond en de planten hebben voldoende voeding. Zonder dat we daarvoor iets hoeven te gebruiken.

 

Minder vlees eten

Maar ook gebruiken we in de recepten die we deelden op de site de laatste tijd steeds minder dierlijke producten. Zoals de Vegan Curry met aubergine en de Zeewierburgers met Spicy topping. En dat doen we nog niet in elk recept. Net zoals dat we niet volledig vegan eten. Maar wel willen we aan jou laten zien dat er gerechten zijn die heel makkelijk zonder dierlijke producten kunnen. En als je dat dan weet, waarom zou je dan nog iets van een dier gebruiken?

>> Recept: Glutenvrije softtaco’s met ananas en frijoles

En Astrid gaat – na het testen van die elektrische racefiets – nu ook een keer proberen om met een elektrische fiets naar haar werk te rijden. Geen auto, geen trein, maar buiten trappen in de natuur.

En we beginnen vandaag met een weetje: de paprika. Over de paprika willen we graag een vraag aan je stellen : Welke paprika is beter als je het van een klimaatbewust oogpunt bekijkt? De Nederlandse uit de kas of de Spaanse die is ingevlogen?

Deze vraag zullen wij binnenkort uitgebreid beantwoorden.

Liefs, Rose

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten? Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding, bijvoorbeeld als je een van de lampjes uit dit stuk koopt bij Futurumshop of All4Running.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

Hardloopshirt met roze lelie

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.