sportieve moeder traint met baby

Zoveel moeders zijn fitter en sterker dan ze zich voelen. Want de hele dag je kind optillen, dragen en meenemen van hot naar her is een hele workout. Lizanne gaat een stap verder en traint samen met haar zoon. Wie heeft de sportschool nodig als je moeder bent?

Floris is inmiddels twee en hij is maar liefst zes keer zo zwaar als bij zijn geboorte. En dat merk ik. Twaalf kilo kind tillen doe ik heel bewust vanuit mijn buikspieren, om mijn rug niet in de vernieling te helpen. En als ik Floris op mijn rug draag, voelt dat toch net even anders dan pakweg een jaartje geleden.

 

Kind als kettlebell

Maar het heeft ook voordelen, zo’n groeiend kind. Want Floris doet niets liever dan rauzen en stoeien. Hoe harder, hoe beter. Dus eigenlijk is hij mijn work-out geworden. Hij komt vaak voor me staan met zijn handjes in de lucht. “Spelen mama!” Ik pak hem dan onder z’n oksels en zwiep hem als een kettlebell omhoog en weer naar beneden tussen m’n benen. Omhoog en woessssjjjj weer terug. Floris giert het dan uit en na tien herhalingen is mijn lijf ook echt wel wakker.

>>Ik kijk naar mijn sportieve dochter

Nog zoiets leuks. Met gestrekte benen op de grond zitten en Floris laten springen met mijn hulp. Hij kan niet springen, dus ik pak hem onder z’n oksels en lift hem steeds in de lucht. Misschien ergonomisch niet altijd heel verantwoord, maar wel goed voor m’n buikspieren en armen. En gooi! Gooiiii!

 

 

Samen plezier en mama fit

Ik vind het reuze lollig om te doen, het nuttige met het aangename combineren. Floris lacht zich helemaal gek en ik voel de dag na dit soort dingen echt wel dat we zo gespeeld hebben. Dus ik varieer. De ene dag doen we squats terwijl we na elke rep even knuffelen, de andere dag laat ik m’n armen werken en weer een andere dag deadlift ik Floris alsof m’n leven ervan af hangt.

>>Je voorbeeldfunctie als moeder

Natuurlijk superleuk om dit allemaal te doen, maar ik heb er ook echt profijt van. Ik merk het heel snel als ik m’n lijf niet goed onderhoud. Zonder core-training stort ik aan alle kanten in. Door dus zo actief met Floris bezig te zijn, kan ik m’n lijf veel beter in conditie houden. Scheelt soms toch een ritje sportschool op donderdag wat weer betekent dat ik óf meer kan werken óf meer kan hardlopen. Fit mom, joehoe!

X Lizanne

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Futurumshop, Wiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

 

Lizanne

Tijdens haar zwangerschap scheef Lizanne over sporten met een zwanger lijf. Deze moeder, tekstschrijver en journalist schrijft graag voor vrouwen, omdat ze wil vertellen over wat voor haar belangrijk is: je eigen ruimte durven nemen, doen waarvan je energie krijgt zonder altijd aardig gevonden te hoeven worden. Voor haar is dat de sleutel tot een gelukkig leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.