Hebben jullie weleens circuslessen gevolgd? Tijdens de circuslessen die ik ooit had leerde ik fietsen op een eenwieler, rondlopen op stelten en ik was erg goed in het draaien van bordjes op stokjes. Vaardigheden die niet direct van belang zijn in je dagelijkse leven maar toch…

Als moeder van twee kinderen, vrouw van een lieve man, pedagogisch medewerker in de kinderopvang voor 20 uur in de week en zelfstandig fotograaf wat ook heel wat uren opslokt is het namelijk echt handig om te kunnen jongleren. Alle ballen in de lucht houden omdat je naast al die dingen ook tijd en ruimte wilt hebben voor ontspanning, je hobby’s, vrienden en familie en sporten natuurlijk. Maar hoe?!?

 

Ballen in de lucht houden

Ik vind het soms echt lastig om alle ballen in de lucht te houden en alle ballen voldoende aandacht te geven zodat ze ook in de lucht blijven.  Af en toe klettert er een exemplaar bijna naar beneden en kan ik met een noodduik net op tijd in actie komen om hem weer een zwieper te geven. Sommige ballen blijven als vanzelf in de lucht maar de bal sporten heeft bij mij af en toe zo’n extra zwieper nodig.

Ik geniet van sporten en ben met de grote ontdekkingstocht bezig met wat ik allemaal kan en leuk vind. Toch moet ik mezelf doelen stellen. Zodat ik ook echt de tijd vrij maak in mijn planning om het te doen. Mijn bootcamp op woensdagochtend zeg ik soms af omdat er een newbornshoot tussendoor komt. En regelmatig ga ik ‘s avonds niet hardlopen omdat er nog zoveel andere dingen gevoelsmatig meer prioriteit hebben. Eigenlijk is dat gek want sporten is ook echt belangrijk voor mezelf.

 

Sporten maakt mij gelukkig

Die bal met sporten vind ik dus blijkbaar minder belangrijk dan de andere ballen. Vreemd, aangezien sporten mij echt gelukkig maakt en geluk voor mij eigenlijk wel één van de belangrijkste dingen in het leven is. Ik merk dat sporten mij een fijn gevoel geeft. Het zorgt ervoor dat ik krachtiger ben, mijn conditie verbeterd en dat ik beter om kan gaan met stress. Ik vind het heerlijk om doelen te behalen en ben competitiever naar mezelf toe dan dat ik ooit gedacht had.  Bootcampen vind ik ook een heerlijke sociale activiteit en dit maakt deze vorm van sport voor mij extra leuk. Sporten maakt mij blij! Deze bal verdient dus ook echt zijn aandacht.

Al is het gevoelsmatig alsof ik op een eenwieler met stelten onder mijn benen. Alsof ik met Chinese bordjes op stokjes in mijn handen aan het proberen ben de ballen in de lucht te houden. Toch ga ik ervoor.

Marije

CLASSIC Stoere Vrouwen Sporten TOP | TSHIRT | LONGSLEEVE – voorverkoop t/m 15 juli

 

Marije
Marije

Marije is naast een actieve sportieve vrouw vooral ook de moeder van twee sportieve meiden. Eentje in groep 8 en de ander nog in de onderbouw. Zelf kan ze door haar gezondheid even niet bootcampen of meedoen aan obstacle runs, maar de avonturen die ze met haar gezin beleeft, zijn keer op keer mooi materiaal voor prachtige columns. Marije draagt als fotograaf en blogger ook bij aan Kiind Magazine, stichting Early Birds en Kidseropuit.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.