gerimpelde structuur

Terwijl wij vrouwen soms terug verlangen naar dat lichaam van vroeger, weten we verstandelijk wel beter. Wie we nu zijn is prachtig. En op het moment dat je door de ogen van je kinderen naar jezelf kijkt is zelf acceptatie geen issue meer…

Ik sta in de badkamer. In mijn blootje. Mijn jongste dochter komt binnen, kijkt even, loopt naar me toe en laat even met haar handen mijn borsten zwaaien. Daarna pakt ze twee rollen van mijn buik, maakt er iets van twee lippen van die ze uiteen trekt en weer op elkaar duwt, terwijl ze buiksprekend met een grappig stemmetje ‘hallo, hoe gaat het met jou?’ zegt.

Mijn jongste dochter komt binnen, kijkt even, loopt naar me toe en laat even met haar handen mijn borsten zwaaien.

Een blik zonder oordeel

Het is een van die momenten waarop ik me realiseer hoe gemakkelijk kinderen nog met naaktheid en het lijf op zich omgaan. Geen moment is het ongemakkelijk, wel erg grappig, zo’n pratende buik en die zwierende borsten.

Daarom houd ik zo van kinderen. Van hoe ze kijken en dingen ervaren. Vaak zo anders dan volwassenen. Eerlijker, met een open blik en zonder oordeel.

Mijn middelste dochter zat een tijd geleden naast me en zei ‘jij hebt wel veel rimpels’. Ik keek haar aan. Ze keek terug met haar prachtige, grote blauwe ogen. Ze zei het niet gemeen, het was geen oordeel. Meer een soort vaststelling van een feit. ‘Ja’ zei ik ‘en het worden er steeds meer’. Ze bestudeerde nog een keer aandachtig mijn gezicht. ‘Vind je dat erg?’.

 

Zou je liever geen rimpels hebben?

En nu komt het. Want ik wil graag eerlijk zijn tegen mijn kinderen, maar wat ik vooral wil is dat ze leren om te accepteren, lief te hebben en te omarmen wie ze zijn. En dat kan alleen maar als ik dat zelf ook doe. Dus ik zei: ‘Ja, soms vind ik dat best een beetje moeilijk. Van binnen verander ik niet zo veel, maar van buiten wel. En dat is steeds weer even wennen. Net als bij een nieuw kapsel bijvoorbeeld.’

Ik heb best een aantal vriendinnen die openlijk vertellen over hun gebruik van botox en fillers. En soms denk ik dan, waarom eigenlijk niet?

Mijn dochter kijkt naar mijn haar, wat overigens al jaren hetzelfde zit, daarna doet ze haar gezicht heel dicht bij het mijne en vraagt ‘Zou je liever geen rimpels hebben?’.

Dit heb ik mezelf ook al vaker afgevraagd. Ik heb best een aantal vriendinnen die openlijk vertellen over hun gebruik van botox en fillers. En soms denk ik dan, waarom eigenlijk niet? Maar terwijl ik in die prachtige blauwe ogen van mijn dochter staar en haar jonge huid zie bedenk ik me op dat moment dat ik een beslissing heb genomen. De beslissing om mijn rimpels te omarmen.

 

Mijn gezicht vertelt een verhaal

Ik pak haar hand met de slanke vingers en leid ze naar mijn ogen. ‘Zie je die rimpel, die kreeg ik toen je van de glijbaan viel en je tand eruit moest. En deze rimpels kreeg ik doordat ik vaak zo moest lachen als jullie weer eens iets gek deden. Deze fronsrimpel komt van die eeuwige felle zon toen we nog in Qatar woonden en dit liefdesrimpeltje is voor je vader, die krijg ik als ik aan hem denk.’

Mijn rimpels vertellen een verhaal. Ze maken wie ik ben. Ze geven mijn gezicht karakter, ze laten zien dat ik heb geleefd, beleefd en gehouden van. Er komen steeds meer verhalen bij, net zo lang tot er geen plek meer is. Ik ben trots op mijn verhalen. En dus ben ik trots op mijn rimpels. Zo simpel is het. ‘Dus nee, ik zou niet liever geen rimpels hebben, want dan had mijn gezicht niets meer te vertellen’. Ze kijkt nog een keer naar me en gaat dan weer verder met waar ze mee bezig was.

Een half jaar later zitten we weer eens samen op de bank, mijn middelste meisje en ik. We zien een foto voorbijkomen van een vrouw, een bijzondere vrouw met heel veel rimpels. ‘Wow’ verzucht mijn dochter, terwijl ze de foto van de vrouw uitgebreid bestudeerd. Waarna ze enthousiast uitroept: ‘Die heeft veel verhalen te vertellen zeg!’ En op dat moment ontploft mijn hart bijna van liefde voor dit prachtige open kind… Ik slik mijn tranen weg en mompel iets van ‘Ja, mooi he’. Waarna mijn dochter instemmend knikt. Want ja, het is inderdaad prachtig mooi, zo’n gezicht vol verhalen….

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar de Body & Fit shopFuturumshop, Wiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

 

 

Leine
Leine

Een Franse man, drie dochters, een labradoodle en een leven bomvol sport. Dat is Leine. Als ze niet zelf aan het sporten is, geeft ze crossfit aan kinderen of schrijft ze leuke en leerzame stukken over sport, gezondheid en zichzelf. Bewust van haar voorbeeldfunctie en altijd op zoek naar nieuwe dingen om te proberen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.