Zomervakantie. Zes weken geen school. Zes weken de kinderen om je heen. Heerlijk of een  nachtmerrie?

Weken kijk je er naar uit: de zomervakantie. 6 weken geen verplicht schoolritme, geen sportclubs, zwemlessen, geen broodtrommels vullen, geen druk ochtendritueel. Als mens geniet ik er echt van. Sommige ouders kunnen in de zomervakantie niet wachten tot de scholen weer beginnen maar ik vind de zomervakantie altijd een hele bijzondere tijd met ons gezin. Mooie herinneringen maken, ervaringen opdoen en samen genieten. Ik moet altijd een beetje omschakelen als de eerste schooldag weer in zicht komt…

Toch is er 1 ding wat ik wel mis in die schoolvakantie met de meiden thuis: Me-time. Tijd voor mezelf waarin ik bepaal wat ik doe en vooral wanneer.

De kinderen hebben gewoon zes weken zomervakantie

Hoe heerlijk die zes weken zo in de zomer ook zijn ik ben er zelf “maar” drie van vrij. De overige drie weken ben ik gewoon weer aan het werk en daarnaast dus ook thuis. Thuis waar ik normaal zelf kan bedenken om te gaan hardlopen en daarbij met niemand rekening hoef te houden en waar ik op woensdagochtend de meiden naar school breng en daarna door kan naar de bootcamp. Thuis waar ik op de momenten dat ik niet werk en de meiden op school zijn alle tijd heb voor mezelf om dingen in te plannen. In de schoolvakanties is dit een ander verhaal want dan deel ik dit huis en deze tijd met twee meiden overdag en met hun ritme… Sporten laat zich dan wat lastiger plannen.(lees verder onder afbeelding)

hardlopen in de duinen, zomervakantie

Wat ben ik toch verwend geraakt nu beide meiden naar school gaan. Verwend door het continurooster op school en gewend geraakt aan de me-time.

Het is niet zo dat ik de afgelopen zes weken helemaal niet heb kunnen sporten. Ik heb zo nu en dan heerlijk hardgelopen, heb een paar keer oppas geregeld en kon zo toch naar de bootcamp en ik heb genoten van de sportieve activiteiten met mijn gezin maar toch ben ik blij dat ik nu mijn eigen tijd weer heb.

Hoera, de scholen zijn weer begonnen…

De meiden zitten nu weer op school en ik zit nu in mijn hardloopkleding achter de pc dit stuk te schrijven. Ik ga zo hardlopen. Genieten van de me-time!

Marije
Marije

Marije is naast een actieve sportieve vrouw vooral ook de moeder van twee sportieve meiden. Eentje in groep 8 en de ander nog in de onderbouw. Zelf kan ze door haar gezondheid even niet bootcampen of meedoen aan obstacle runs, maar de avonturen die ze met haar gezin beleeft, zijn keer op keer mooi materiaal voor prachtige columns. Marije draagt als fotograaf en blogger ook bij aan Kiind Magazine, stichting Early Birds en Kidseropuit.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.