thermosflessen van stanley op een rij

Ken je de hippe thermoskannen van Stanley al? Het merk gaat al meer dan 100 jaar mee. Niet vreemd, want met deze klassieke thermoskan blijft je thee in ieder geval 24 uur warm… of koud. Superhandig om mee te nemen in de auto als je een dag gaat fietsen of op vakantie gaat. Wij namen hem mee tijdens een roadtrip en ontdekten hoeveel makkelijker een echt goede thermos het maakt.

Toen ik jaren geleden voor de eerste keer ging mountainbiken in Nederland was het hartje winter. Met de auto reden we naar een mooie route, gingen die rijden en daarna weer terug naar huis. Moe en voldaan. Dit fietsen deden we met een groepje, groot genoeg voor verschillende auto’s. Hoewel het voor het fietsen weinig uitmaakte, werd het me binnen de kortste keren duidelijk dat het enorm belangrijk voor me was met wie ik mee reed. Want waar mijn ene fietsmaatje in een oude auto reed, had de ander stoelverwarming. En je moest eens weten hoe lekker het is om een uurtje te zitten dampen in je vieze fietsbroek met je kont op een verwarmde autostoel. Maar dit fietsmaatje had meer dan dat. Namelijk ook een ontzettend goede thermoskan. Ofwel een kop warme thee nadat je een paar uur had gereden op je mountainbike in een besneeuwd bos.

>>Wij kochten zo’n reuzehanddoek bij de Decathlon voor op vakantie

 

Onbreekbare thermosflessen

Eigenlijk is toen mijn obsessie met thermoskannen begonnen. Want ik heb ze eerlijk waar in alle soorten en maten in de kast staan. En sinds enige tijd is er die toffe groene van Stanley bijgekomen. Zo’n kan is best wel duur. Het model wat ik heb kost €60,-. Er kan 1.9 liter in en als hij vol is houdt hij de inhoud meer dan 36 uur warm. In de praktijk drink je er steeds wat uit en hebben we er met zijn tweeën een dag plezier van.

>>3 bestemmingen voor je mountainbike vakantie

Het al meer dan 100 jaar oude Amerikaanse bedrijf is in 1913 opgericht door William Stanley. Een uitvinder die de sterkste thermosfles ter wereld wilde maken. Al gauw werden ze gebruikt op bouwplaatsen, tijdens roadtrips en door outdoor mensen. De laatste tijd groeit waarschijnlijk mede dankzij Instagram en Pinterest dit merk qua populariteit. Maar een hipsterproduct is het niet. Stanley is bekend van het broodtrommeltje uit oude Amerikaanse films. Het merk is niet groot geworden door reclames maar door kwaliteit. Zo’n fles koop je voor het leven en hij maakt je blij omdat hij doet wat hij belooft. Stanley houd je eten en drinken warm. Of koud als dat is wat je wil.

>>Natuurlijk kamperen in Nederland

outdoor etentje aan houten tafel met thermos fles van Stanley

Roadtrip langs de kust van Frankrijk

We nemen onze thermos mee zodra we op pad gaan. Of het nu is om te mountainbiken, ergens te suppen of een lekkere roadtrip met onze Volkswagen bus. Hij gaat mee. En het was tijdens onze laatste roadtrip dat we erachter kwamen hoe handig dat ding was.

In september zijn we de Noordzee gaan volgen. Vanuit Nederland naar België en Frankrijk. Ons doel was niet om zo ver mogelijk te reizen, maar om op leuke plekken te overnachten en de tijd te nemen om de omgeving te zien. De Belgische kustlijn bleek ongekend lelijk. Op de een of andere manier hebben ze die helemaal volgebouwd. Hoogbouw en zo nu en dan een plukje strand. Hoe anders was het in Frankrijk, waar voorbij Calais de schoonheid begint. Hoge kliffen, ruwe stranden en overal, werkelijk overal bramen. Ontzettend rijp en klaar voor de pluk. Omdat we niet zulke grote helden zijn, sliepen we elke nacht op een camping. Steeds een andere, dat wel.

>>Fietsen rondom de mooie Bodensee

Onze trip bestond uit rijden tot we zin kregen om uit te stappen. Als we een gaaf strand zagen bijvoorbeeld of in een plaatsje kwamen wat te mooi was om door heen te rijden. Zoals Wimereux met die mooie gekleurde huisjes en gezellige boulevard. Tegen de tijd dat we niet meer verder wilden, gingen we op zoek naar een plek voor de nacht en gingen we lekker eten en genoten we van een warme douche.

 

De thermosfles voor outdoor en roadtrips

Wat was het mooi. Verse mosselen eten die diezelfde dag gevangen waren op het strand een paar honderd meter verderop. Vanaf het strand in Frankrijk Engeland kunnen zien liggen. Maar vooral was het te gek omdat we eindelijk eens een keer weg waren met onze Volkswagenbus op de manier waarop we wilden. Gewoon gaan en staan en wel zien waar we zouden slapen. Weinig luxe, maar wel ons thuis op wielen met ons mee. We hadden regelmatig geen internet, onze google maps deed het niet, we waren onze handdoeken vergeten en moesten koken op gasflessen. Dat doet wat met je. Het maakt je vrij, maar vooral doet het je extra genieten van de luxe die je wel hebt. Zoals mijn Stanley thermoskan.

>>Tips voor het kopen van je eerste SUP-board

Op de campings waar we sliepen pakten we ’s morgens warm water uit het toiletgebouw. Op onze gasfles kookten we het en deden dat in de thermos. Tegen de tijd dat we later op de dag een pauze namen – gingen lunchen of zin hadden in een lekkere beker thee – hadden we dat gewoon! Geen gedoe met water koken langs de kant van de weg of onderweg thee drinken in de horeca.

 

outdoor kookstel van Stanley bij camperbusje

Outdoor thermosproducten

Sinds die trip verkondig ik aan al mijn vrienden hoe geweldig die kan is en de grap is, de meesten van hen weten dat al. Die hebben hem zelf en nemen hem mee als ze op vakantie gaan of voor in de auto na een sportieve outdoor activiteit. Niet gek, want ik denk dat Stanley de beste thermosproducten van de wereld heeft. En als je de hebberigheid kan weerstaan raad ik je aan om eens te kijken naar hun uitgebreide collectie, die je o.a. bij Bever of Bol.com kunt kopen.

Liefs, Rose

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Bol.com en Bever voor de Stanley thermosfles. Maar ook voor sportwebshops de Body & Fit shopFuturumshop, Wiggle en Decathlon.  Of websites als Dille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.