vrouw met teufel in ear koptelefoon in oren

De Bluetooth koptelefoon van Teufel speelt je muziek af waar je ook bent. Geen kabeltjes, dus geen gedoe. Door de verwisselbare dopjes geschikt voor elk oor. Wij wilden wel weten hoe lekker je daar mee kunt sporten en namen ze mee voor een test.

Sinds jaar en dag gebruik ik de oordopjes die bij mijn iPhone horen. Niets mis mee. Die oordopjes zijn zo ontworpen dat ze in de meeste oren goed blijven zitten. Gebruiksklaar zeg maar. Ware het niet dat mijn linkeroor blijkbaar atypisch is, want tijdens het sporten valt daar mijn oortje keer op keer weer uit. Daarbij is dat kabeltje tijdens sommige sporten niet handig. In de gym bijvoorbeeld, als ik net voorover hang en er iets achter blijft hangen. Je begrijpt dat een keer iets nieuws geen overbodige luxe was.

>>Lees ook:Musthave fietswielen met custom kleuren

Sportkoptelefoon met bluetooth

De Teufel Move BT is een bluetooth koptelefoon. Dit houdt in dat je geen kabeltje naar je device meer hebt. De koptelefoon bestaat uit twee oordopjes die met een kabeltje wat achter je nek loopt aan elkaar verbonden zijn.

De oordopjes zelf ogen groot. Ze hebben een zacht vervangbaar dopje wat aan de rest van het dopje vastzit. Bijgeleverd heb je verschillende maten, zodat je het passend kunt maken naar je eigen oren.

Opvallend is de verpakking. Geen transparant plastic doosje wat na drie keer stoten kapot is. Maar een etui met daarin een speciale houder. Deze houder is op zichzelf al voldoende en zo ontworpen dat je je oordopjes makkelijk meeneemt in je tas. Naar de gym bijvoorbeeld. Het etuitje daaromheen maakt het wel helemaal af.

>>Dit merk heeft supergave bidonhouders!

 

Sportkoptelefoon van een hoger niveau

Koppeling met mijn telefoon gaat makkelijk. Ik zie de Teufel oordopjes meteen bij de bluetooth devices staan. Na koppeling kan ik op mijn telefoon zien of de Teufel aan staat.

Aan- en uit zetten doe je net als het regelen van het volume met de knopjes die aan het kabeltje tussen de oordopjes zit.

Aan de oordopjes zitten de standaard kapjes die in je oor gaan. Bijgeleverd zijn niet alleen twee andere maten, maar ook een systeem om je dopjes te reinigen. Dit is typerend aan deze oordopjes van Teufel. Er is zichtbaar aandacht voor details. En niet alleen in het uiterlijk.

>>Review Cube Agree hybrid – de racefiets met een motortje

 

teufel in mar koptelefoon op houten tafel met dumbbelss

Weinig tot geen omgevingsgeluid

Hoewel de koptelefoon voor sporters wordt aanbevolen, zal ik hem niet tijdens al mijn sporten dragen. En dat is gek, want ik ben geweldig enthousiast over deze oordopjes. Het geluid is opvallend goed en de dopjes lijken mijn oren af te sluiten. Hierdoor hoor ik de muziek nog beter. Maar daar zit meteen ook mijn eerste puntje van kritiek. Het geluid van mijn omgeving hoor ik niet meer, daardoor hoor ik auto’s niet en ben ik tijdens het hardlopen of fietsen kwetsbaar.

 

 

In de sportschool of in de trein zijn deze oordopjes wel weer perfect. Ik geniet er van dat ik mijn muziek kan luisteren zonder geluid van buiten af en zonder irritant kabeltje. Waar ik helemaal los ging met deze koptelefoon was thuis. Ik was een dag druk bezig en luisterde naar Spotify op mijn telefoon. Deze lag op het aanrecht. En ik kon het hele huis door open zonder het contact tussen mijn telefoon en de oordopjes te verbreken. Ideaal, en vanaf dat moment blijft mijn telefoon in mijn gym bag terwijl ik zonder extra gedoe onder het genot van mijn eigen playlist aan het trainen ben.

>>Review Stanley thermosfles voor op vakantie

 

Een aanrader dus. Zowel tijdens het beoefenen van sommige sporten als daar buiten. Alleen voor ritjes op de fiets of een hardlooptraining is de bluetooth in ear koptelefoon van Teufel eigenlijk net iets te goed. Dat vind Astrid niet erg, zij neemt ze nu regelmatig mee naar kantoor. En ik zoek nog even verder.

De adviesprijs voor de Teufel Move BT is €119,99, en hij is verkrijgbaar in het zwarte en wit.

Liefs, Rose

>>Lifeproof: neem je telefoon veilig mee met deze waterdichte telefoonhoes voor sporters


Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Futurumshop, Wiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.