Thuisgemaakte bodyscrub

Niets is zo lekker als die warme douche na je wintertraining. Je lichaam is koud, maar je voelt je energiek. Dan stap je onder de warme douche en vertroetelt je lichaam met lekkere producten. Dat voelt zo lekker.

Wij genieten sinds december nog iets meer. Want nadat ons vriendinnetje Joyce vanuit Zweden met haar thuisgemaakte bodyscrub aan kwam zetten is de badkamer voor ons in een ware Hammam verandert.

>>Lees ook: Hotel Gaja; geniet van de privé sauna vanaf € 14,50

Haar scrub is gemaakt van 100% natuurlijke en organische producten. En is een mix van bruine suiker, kokosolie en chai-kruiden. Het doet wonderen voor je huid en ruikt ook nog eens hartstikke lekker.

Zelf bodyscrub maken

Joyce heeft ons geïnspireerd om zelf bodyscrub te maken. Wij kozen voor bodyscrubs op suiker- en oliebasis met daaraan toegevoegd etherische olie die we gewoon kochten bij Holland & Barrett (De Tuinen)Deze functionele oliën worden bijvoorbeeld ook gebruikt voor aromatherapie. Ze bevatten bestandsdelen uit bloemen en bladeren van verschillende planten en kunnen invloed hebben op de gezondheid en het humeur. Een goede toevoeging dus in een bodyscrub, niet alleen omdat ze zo lekker ruiken!

Ons recept is als volgt:

  • twee kopjes suiker
  • één kopje olijfolie
  • 40 druppels etherische olie

Gooi alles in een potje, even roeren, deksel erop en de scrub is klaar. Voor de ene scrub kozen we voor witte suiker. De etherische olie die we hier bij deden was van de eucalyptus plant. Bij deze frisse geur vonden we witte suiker het beste staan.

De andere scrub met bruine suiker ruikt wat zoeter en zwoeler. De olie die we hierbij deden heet sensual en is een mix van o.a. citrus, jasmijn.

Thuisgemaakte bodyscrub – leuk om cadeau te geven

De potten die we kochten zijn van de Xenos en zien er strak uit. Alsof het een soort designpotten van een moderne apotheek zijn. Bij de Dille en Kamille kan je klassiekere potjes kopen.

>> Lees ook: Het wondermiddel magnesium

Zelf bodyscrub maken is enorm makkelijk. Het is een leuk en origineel cadeau voor een verjaardag of zoals bij Joyce voor de kerst. Onze scrubs ruiken zalig en zijn onvoorstelbaar goedkoop. Vier grote potten voor minder dan €30,-.

Geniet van je eigen gemaakte scrub!

Liefs, Rose

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en Youtube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je ons heel makkelijk kunt supporten? Als je namelijk via de linkjes op onze site iets koopt bij onze partners, krijgen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dat geldt bijvoorbeeld voor Futurumshop, Wiggle en Decathlon. Maar ook voor o.a. Bol.comCoolBlueFuturumshopDille & Kamille, fonQ, CoolBlue en Holland & Barrett. Van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site, waar je ook de uitgebreidere lijst van partners vind. Dankjewel alvast, alle kleine beetje helpen ons echt
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.