twee sporters bij zwembad met decatlon microvezel handdoek

Sinds de zomervakantie gebruiken wij de superzachte grote handdoeken van de Decathlon. Gemaakt van microvezel en daardoor enorm absorberend. Door zijn grootte perfect voor na een zwemtraining of elke andere activiteit waarbij je vanuit het water graag een grote handdoek om je heen slaat.

Voor ons gaat niets boven een paar dagen weg met onze Volkswagenbus. We hebben SUP-boards en onze mountainbikes waarmee we graag het avontuur en de natuur opzoeken. We rijden ergens heen, pakken onze boards en gaan het water op voor een tocht. Leven met zo’n busje houdt in dat we vaak douchen uit zo’n douchezak die in de zon is verwarmd.

>>Zomervakantie, gezin en sporten…

Geen luxe, geen douchehokjes en vooral weinig privacy. Precies zoals mijn ouders het vroeger deden toen ik nog klein was. Dan stonden we aan een meer in Zweden en werden elke ochtend met een stuk zeep richting het meer gestuurd.

kamperbusje tijdens vakantie

Een microvezel handdoek voor sporters

Tijdens een van onze reizen afgelopen zomer waren we onze handdoeken vergeten. Niet handig als je gaat zwemmen in zee, suppen op een rivier en dagen op blote voeten in en om je bus doorbrengt. Dus deden we precies dat waarvan we in Frankrijk zeker wisten dat we wel goed zouden zitten: we reden naar de Decathlon. Omdat je daar altijd wel voor weinig geld handige sportieve en outdoor spullen kunt kopen. Daar vonden we gigantische handdoeken van heel zacht materiaal. De Nabaiji microvezel handdoek XL. En voor maar €9,99 dus hebben we er allebei lekker een gekocht.

>>Onze sportieve vakantie in Overijssel – Camping de Rietkraag in Overijssel

Een microvezel handdoek is van een net wat ander materiaal dan gewone handdoeken. Gemaakt van 90% polyester en 10% polyamide is het een stof die zachter is en meer comfort heeft. Deze handdoeken hebben een hoger absorptievermogen en drogen je zodoende sneller en makkelijker af. En de handdoek zelf droogt ook sneller. Na gebruik en na het wassen.

meisje bij zwembad met microvezel handdoek van decathlon
Grote handdoek die goed droogt

In de praktijk klopt het wel. De handdoek droogt inderdaad zo goed af dat je hem eigenlijk alleen maar om je heen hoeft te slaan als je uit het water of onder de douche vandaan komt. Door zijn grote maat (110 X 175cm) zit hij lekker om je heen. Een beetje zoals een grote handdoek zoals toen je klein was. De zachtheid valt inderdaad op en dat blijft ook na langer gebruik zo. En doordat de handdoek zelf snel droogt kan je hem tijdens een wat langere reis op de hand wassen en aan de lucht laten drogen. Een klein nadeel is wel dat de handdoek dan wat platter wordt. Maar frummel je hem even, dan staan de haartjes weer overeind en droogt hij weer heerlijk.

>>Zwemmen met een trainingsschema is onwijs leuk!

Wij vinden het een ideale handdoek voor na het sporten of tijdens reizen. Hij gaat makkelijk mee in je tas omdat hij klein op te rollen is. En het elastiek wat er bij zit houdt de opgerolde handdoek mooi in elkaar. En een leuk dingetje: ze zijn er in heel veel verschillende kleuren. Wij hebben thuis ieder een eigen kleur.

Aan elke kampeerder, camper-reiziger en watersporter kunnen we deze handdoek aanraden. Zelf kopen we er dit jaar weer eentje. Dan hebben we zowel in onze bus als thuis van die fijne handdoeken.

Liefs, Rose

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Futurumshop, Wiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.