De klok is verzet, we kunnen in daglicht trainen en de zon staat al hoog aan de lucht. Wat moeten we doen? Benen scheren, fijne zomersportkleding kopen en natuurlijk smeren! Want de zon is de nummer 1 oorzaak van huidveroudering. Rose gebruikt de Ecran Multi Protection van Clarins.

Zonnebrand voor je gezicht met een fijne crème structuur en hoge bescherming. Geschikt voor onder je make-up, maar ook erg fijn als je gaat sporten. Elk voorjaar is het weer zover, mijn berichten over zonbescherming. Want niet alleen zorgt een goede bescherming er voor dat je er minder snel oud uit ziet, het beschermt je huid ook tegen andere nare gevolgen van de zon. Zoals huidkanker. Zonder bescherming loop je een veel hoger risico.

>>Help! Puistjes en pukkels door het sporten!

zonnebrandcreme voor onder make-up

Sporten in de zon

Sporters zoals wij vind je niet zo snel op een bedje in de zon. Als onze vakanties aan het strand zijn, is dat waarschijnlijk om te kunnen surfen. Toch worden ook wij enorm veel aan zon blootgesteld. We gaan met onze huid al veel sneller, langer en meer de zon in dan veel andere mensen. Denk maar eens aan onze lange duurtrainingen of onze baantjes in het buitenbad. Een sportershuid komt zoveel in de zon dat het zichtbaar is op onze gezichten. Wist je bijvoorbeeld dat Runnersface – het fenomeen waarbij lopers er ouder uitzien dan ze zijn – voor een groot deel huidveroudering door de zon is? En wielrensters: de hele zomer zitten ze op de fiets, in het najaar hebben ze streepjes op hun been en heeft hun gezicht de tekening van een omgekeerde panda.

Pigmentvlekken

Wat veel sporters niet beseffen, is dat het niet hoog zomer hoeft te zijn om fiks wat zonnestralen te pakken. Juist nu in het voorjaar is de zon fel. Dus we trainen misschien nog niet met blote benen, onze gezichten hebben al wel bescherming nodig. Ik heb door het vele fietsen in de zon een paar nare pigmentplekken op mijn gezicht overgehouden en vlekken op je gezicht zijn niet heel tof. Tot een bepaalde leeftijd zijn dat nog gewoon sproeten en staan ze aandoenlijk. Ben je 39, dan heten ze ineens pigmentvlekken en oog je ouder door die dingen.

Zonbescherming voor dagelijks gebruik

Om erger te voorkomen, smeer ik nu al met de hoge bescherming van Clarins. Met deze crème heb ik eindelijk een fijne zonnebrand gevonden. De hoge spf van 40 of 50 beschermt mijn huid zonder dat ik er uit zie als een mevrouw met zonnebrand op haargezicht. Vorig jaar schreef ik al over Nivea Q10 met SPF 30 en het voorjaar daarvoor testte ik aan aantal specifieke sportproducten. Deze crèmes zijn goed tijdens het sporten, maar op gewone dagen geven ze toch een beetje zo’n glimhoofd. Daarbij werkt mijn make-up ook niet lekker met die crèmes.

Met de Clarins UV Plus is dat anders. Die smeert en voelt echt als een dunne dagcrème, dus zodra er ook maar een beetje zon is, smeer ik het na mijn dagcrème op. Bijzonder is dat je het ook over je foundation kunt aanbrengen. Je make-up blijft dan gewoon zitten. Maar nog belangrijker, als je een beetje zweet, krijg je geen prikogen.

>>Zo kan je een echt goed zwempak voor banenzwemmen kopen

Meteen na het aanbrengen voelt het even droog, maar na een tijdje is dat weg, het lijkt dan net alsof de zonnebrand op zijn plek is gaan zitten. Verder blijft dit spul echt goed zitten. Het prikt niet in mijn ogen en bij wat inspanning en zweten loopt het niet uit. Heel belangrijk: het geeft geen witte waas en ook geen vetlaagje.

Het kost wel wat, mijn flesje Clarins van 30 ml heb ik voor 39,95 gekocht, maar omdat hij goed smeert heb je redelijk weinig nodig en gaat het flesje best lang mee. Mijn motto: liever één goed product dan vier tubes matig materiaal.

Liefs, Rose

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Douglas in dit stuk. Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

Fit is the Shit – fitness t-shirt

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.