Astrid vervangt de remblokken van haar MTB zelf!

Heb jij ook zo’n mooie mountainbike, met glimmende schijfremmen, dikke banden en een frame met een gave kleur? Weet je hoe je hem schoonmaakt en er aan sleutelt? Kan je bijvoorbeeld zelf je remblokken vervangen of is dat een brug te ver? Noodgedwongen vogelde Astrid het uit en ontdekte dat het helemaal niet zo moeilijk is.

Ik rijd door de bossen van Eerbeek. Samen met een groepje vrouwen uit de Stoere Vrouwen Fietsen Samen facebookgroep doe ik mee met een toertocht. De Ladies Only mountainbike tocht georganiseerd door Last Gear. Deze toch staat er om bekend elk jaar weer één van de mooiste routes te hebben. Het klopt. Wat is dit een leuke tocht! Mooie brede bospaden, single tracks over de prachtige paarse heide en dan na een paar kilometer… een super toffe uitdagende afdaling. Yes!

Maar dan… KAK! Mijn achterrem doet het niet! Natuurlijk remt hij wel wat, maar echt alleen als ik hem helemaal, maar dan ook hélemaal indruk. Dit is niet goed. Ik leun extra naar achteren op mijn fiets om te voorkomen dat ik over de kop ga en zigzag wat meer op het smalle paadje. In de hoop dat dat me wat afremt.

Geschrokken rijd ik door tot we bij de drankenpost komen. Bij zo’n toertocht zijn er altijd handige mensen in de buurt. Fietsers die zelf kunnen sleutelen of – zoals in Eerbeek – een fietsenmaker die er is om pech onderweg op te lossen. Ter plekke gaat het hem niet lukken. Mijn remblokken zijn versleten en hij heeft niet voor elk model rem wat bij zich. Zijn advies? Doorfietsen, maar geen technische stukjes meer. Thuis naar de fietsenmaker of het zelf leren doen.

Nu vind ik het stiekem heel erg leuk om, waar dat kan, zelf aan mijn fiets te sleutelen. Zeker nu, omdat ik weet dat ik nieuw remblokken heb liggen. Hoe dat moet… tja, geen idee eigenlijk. Gelukkig is er voor dat soort gevallen YouTube én anders wel fietsenmakers waar ik in geval van ‘niet goed gegaan’ naar toe kan.

Ik weet in ieder geval wat ik van het weekend ga doen, want man, wat wil ik na een paar weken verhuizen weer graag het bos in!

x Astrid

Oh en als je wel een keer een lesje sleutelen aan je mountainbike wilt, vertel het me dan, dan regelen we een leuke dag

MTB fietsarmband

Astrid Geerts

"Ik sport om mijn hoofd leeg te maken, maar toch ook echt wel om de uitdaging. Ik vind het gezellig en geniet van het buiten zijn. Mij zul je niet zo snel in een sportschool zien. Liever zit ik op mijn mountainbike onder het dak van bladeren in het bos." Astrid | Nerd | Wiskundige | Mountainbiker | Fietsvrouw |Waaghals

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.