“Elke dag een gezond sapje, zo moeilijk is dat toch niet?” dachten we toen we van Rhodé de opdracht kregen dit tien dagen lang te doen. Een uitdaging noemde ze het, een makkie dachten wij. En zo komt het dat we inmiddels al iets van vier of vijf sappies op de site hebben gezet. Elke dag blenden en juicen we zonder moeite wat in elkaar. Tot vandaag… ineens hadden we niet zo’n zin. Hadden we het te druk en dachten we eraan het sapje maar te skippen.
En toen drong het tot ons door. Op papier is gezond leven niet moeilijk, het is gewoon een kwestie van de juiste keuze maken en lekkere dingen in elkaar zetten. Maar in de praktijk ga je dagen zoals vandaag krijgen. Dagen waarop je zin hebt in snoepen, chips of gewoon een luie maaltijd, iets wat al in de vriezer stond… of beter nog: sushi. En daar is niets mis mee, maar het is wel op die dagen waarop een gezond sapje te veel werk lijkt.
Je moet per slot van rekening wel helemaal wat verse ingrediënten in een machine gooien, deze aanzetten en het sap wat eruit komt in een glas gieten…

 

We hebben besloten ons toch aan de uitdaging van Rhodé te houden en dat resulteerde in het lekkerste sapje van deze week, de smoothie der smoothies, het smaakfestijn in een glas.

Deze smoothie is zo lekker dat we er geen genoeg van kunnen krijgen!

 

Je hebt nodig:

wortels, flinke hand
appels, twee of appelsap, van die troebele
halve avocado
halve sinaasappel
halve komkommer

Blenden maar…. en GENIET!

 

Oh en Rhodeetje…. dankjewel voor de fantastische uitdaging!!! 10dagengezond is echt leuk om te doen! En dit is het lekkerste groene smoothie recept ooit!

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

3 Comments
  1. Bedankt voor de heerlijke recepten! Mag ik vragen op welk moment van de dag of na welke inspanning jullie de sapjes drinken. Is het een maaltijd vervanger of?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.