Recept: rode bietjes quiche zonder bladerdeeg

hartige taart met rode bietjes voordat hij de oven in gaat

Heb je zin in een makkelijk en hartig gerecht voor het weekend? Maak dan eens een quiche. Die kan je warm en koud eten en is reuzelekker voor bij de lunch of als bite als je net terug komt van een paar uur sporten. Ontdek je innerlijke keukenprinses en maak deze quiche zonder bladerdeeg met bietjes en champignons.

Ik kan soms zo’n zin in quiche hebben. Vroeger toen ik klein was maakte mijn oma die vaak en ik vond ze eigenlijk lekkerder dan zoete taarten. Dit weekend maakte ik zelf een soort quiche. Een superlekkere hartige taart van bietjes, schapenkaas en champignons. Zonder bladerdeeg en in een handomdraai gemaakt!

>>Lekkere vegan curry van Lian

Ingrediënten Rode bietjes quiche

200 gram bloem
125 gram boter
1/2 theelepel zout
3 gekookte bietjes
3 eieren
een paar champignons
bosui
teentje knoflook
schapenkaas
handje walnoten
takje tijm
takje rozemarijn
olijfolie
zak droge bonen voor blindbakken
bakpapier
bakvorm van 26 cm

>>Lekkere limoentaart die je niet hoeft te bakken!

bodem voor hartige taart

Bereiding quiche met rode bietjes

Voor deze bietjesquiche heb ik een deeg gemaakt van bloem, water en een beetje zout. Dat is hetzelfde deeg als ik voor de citroentaart van mijn oma gebruik. Ik vind dat zo lekker. Je begint door de oven op 200 graden voorverwarmen te zetten. Dan meng je de bloem, boter en zout tot een deeg. Ik heb de boter in stukjes gesneden en gewoon mijn keukenmachine gebruikt.

Het laatste beetje kneden met de hand en je hebt een mooi deeg. Door het kneden wordt het deeg warm en zacht. Leg het daarom even in de koelkast.

>>Recept: gezonde tartalettes met havermout en vers fruit

bodem van guiche met rode bietjes

Vulling rode bietjesquiche

Leg de walnoten in een bakje lauw water. Snijd de bietjes in plakjes. Ik doe ze lekker dun omdat dat de structuur van de quiche lekkerder maakt. Brokkel de schapenkaas met de hand in kleinere stukken. Ook de hak je kruiden fijn. Niet te fijn, het is wel mooi om de kruiden te zien zitten.

Snijd de champignons en bosui fijn. Samen met wat knoflook, olijfolie, de kruiden en wat zout naar smaak bak je het een beetje op. Dit mengsel komt op de bodem van je taart als deze uit de over komt. De smaken zullen in de oven goed in je hartige taart trekken.

>>Gezonde taart recept van Sanne

blind bakken bodem voor bietjes quiche

Hoe bak je de quiche?

Vet je bakvorm in met boter en strooi wat bloem op je aanrecht. Haal het deeg uit de koelkast en rol het gelijkmatig uit zodat het groot genoeg is om je vorm te bedekken. Leg het er voorzichtig in zodat het niet scheurt en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

Bak papier erop en afdekken met bonen.

De bodem gaat 15 minuten in de oven. Daarna haal je het er uit en zet je de oven op 160 graden. Het bakpapier en ook de bonen haal je van de bodem. Hij is nu klaar om te vullen.

>>Recept: Volkoren Turkse Pide met lamsvlees

 

kruidenmengsel voor de quiche

Lekkere vulling met champignons

Je begint met het champignonmengsel. Dat verdeel je over de bodem. Daarna leg je de bietjes in je vorm met steeds een beetje kaas erbij. Houd een aantal schijfjes bietjes en wat kaas apart. De 3 eieren mogen nu geklutst over je mengsel worden gegoten.

>>Broccoli zalm taart van Rhodé

 

eieren in de quiche gieten

Gebruik de laatste bietjes om je hartige taart af te werken. Ik heb dat gedaan door de schijfjes rondom naast elkaar te leggen met in het midden wat kaas en de walnoten.

 

hartige taart met rode bietjes voordat hij de oven in gaat

De quiche mag ongeveer een halfuur in de oven. Hij is klaar als je ziet dat ook in het midden de eieren niet meer vloeibaar zijn.

Geniet ervan!
-xox- Rose

Vond je dit berichtje leuk? Wil je het dan delen, daardoor hebben meer mensen het lekkere recept en je helpt ons ook enorm

Oh en vergeet je niet om ons te volgen op Pinterest en Instagram?
En als je zelf lekkere recepten hebt, deel je die dan in onze Stoere Vrouwen Koken Facebookgroep?

 

Kralenarmbandje namasté

 

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor sportieve vrouwen wat matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is sport zoveel meer, dat ze besloot haar eigen magazine te beginnen. Online met de naam Stoere Vrouwen Sporten. Rose fietst, rent en traint momenteel voor de 100 meter sprint.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.