Recept Pasta Bolognese: makkelijk, gezond én lekker

Wie houdt er nou niet van pasta Bolognese? Het is lekker, snel en zo gezond als jij het zelf maakt. Dit is het recept van Fariel. Zij heeft haar eigen blog “Food is Love” en zal zo nu en dan ook een recept met ons delen.

Een goede pastasaus is een simpele. Gemaakt van tomaten en daarbij net al te veel meer. En in een bolognese gebruik je lekkere gehakt. Runder als dat je voorkeur heeft, al zal een Italiaan voor half om half kiezen. Het vetje in het vlees geeft net wat extra smaak. Wist je overigens dat de Sicilianen suiker in hun tomaten saus doen? Op het Italiaanse vaste land doen ze dit juist weer niet.

Ingrediënten pasta Bolognese

  • Volkoren spaghetti (oftewel die “bruine” pasta)
  • Gehakt (250 gram)
  • Verse tomaten of tomatensaus
  • Uien en knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Zout en zwarte peper
  • Geraspte Parmezaanse kaas

>>Mealpreppen met soep van linzen, courgette en tomaat

ingredients pasta Bolognese

 

Zo maak je de pasta Bolognese

Kook net wat minder dan 1 liter water en voeg wat zout toe. In de tussentijd snijd je 1 ui en hak je 2 knoflookteentjes.

Doe een pan op het vuur met 1 eetlepel olijfolie. Wanneer het heet genoeg is, kan je de uitjes en knoflookteentjes toevoegen. Bak totdat het goudbruin is. Strooi 2 eetlepels met Italiaanse kruiden en voeg zout en zwarte peper naar smaak. Gooi het gehakt erbij en bak het helemaal gaar.

>>Eten voor sporters met Fitness Food – Christian Coates

 

Kook je pasta al dente

Die pasta was waarschijnlijk al klaar na ongeveer 7 minuutjes (al dente), dus die heb je al in een vergiet gegoten en een beetje olie toegevoegd. Daarna giet je de tomaten of de tomatensaus in de pan met het klaargemaakte gehakt en roer je totdat het goed gemixt is.

Blijven roeren totdat je die heerlijke geur niet meer aankan! Gebruik je echte tomaten, dan is dit het moment om de staafmixer erop te zetten. Altijd proeven! Als nodig, voeg wat suiker toe om het zurige van de tomaten te verzachten. Eventueel ook 1 eetlepel kookroom voor een romige textuur. Serveer jouw portie pasta met wat geraspte Parmezaanse kaas als topping.

Dat was het! Uitgeprobeerd? Houd het vooral niet voor jezelf en deel je recept!

Eet smakelijk!

-Fariel-

>>Recept: Lekkere limoentaart die je niet hoeft te bakken!

bord met pasta bolognese

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.