Eva: Storm is out

De weg door het snowkitegebied in Noorwegen, is dicht. Dat is wel vaker het geval, vanaf ongeveer windkracht 4. Sneeuw wordt over de weg geblazen waardoor deze eigenlijk net een bob-slee-baan wordt. Eentje met weinig tot geen zicht. De weg opgaan is alleen mogelijk in konvooi.

Vandaag mag dát zelfs niet. De risico’s zijn te groot. De vlagen van 40 knopen die me bijna omver blazen als ik buiten voor het hotel een kijkje gaan nemen, bevestigen dat.

Ik krijg om 11:00 uur een sms van snowkite teacher Ronja uit Geilo. ‘Are you in?’ Hmmmm…. i’m not sure. Mijn Nederlandse vrienden hebben de swowkiteflow voor vandaag laten varen… Het is inderdaad niet echt veilig en bokkoud… Wanneer Ronja na de middag naar het hotel komt, neem ik een besluit.

Ik trek de achterdeur van de volgestouwde auto dicht. Er liggen ongeveer 10 kites in. Variërend van 4m tot 7m. We rijden het plateau af richting het dorpje Ustaosed. Ronja en haar vriend maken grapjes in het Noors en eten koekjes. ‘Want some? It’s good energy. You’ll need it..’

Ustaosed heeft een groot meer dat nu vol met ijs en poeder ligt.

De jongen laat de 6m F-One bandid op. Prima storm kite, zo blijkt! De jongen crosst heen en weer en de smile op zijn gezicht is ongekend groot. Het lukt! De stormkite sessie is AAN!
Omdat we niet veel tijd hebben, gaan we om de beurt met deze kite.

Als ik aan de beurt ben klopt mijn hart in mijn keel. Ga ik dit echt doen? Zonder vriendje? Alleen met twee gekke maar zeer ervaren Noren?!
Ja dus.
Ik probeer de kite tevergeefs te depoweren, maar besluit er toch maar gewoon voor te gaan. Ik verbaas me over de stabiliteit van de kite. Ook in de windvlagen blijft hij vrijwel op dezelfde plek in het windvenster staan. Overpowered maar super STOKED leg ik meters af op het bevroren meer. Zowel in de lucht als door de poeder en over ijsplaten. De kite tilt mij rustig op bij sprongen en zet mij net zo rustig weer neer!
Wat is dít vet zeg! Wij zijn met z’n drieën. Als enigen op de spot. We moedigen elkaar aan en gunnen elkaar ombeurten de kite zodat we allemaal evenveel kunnen snowkiten.

Nieuwe vriendschappen, de storm, kou, zon, en wat ik het allerliefste doe… hardgaan met die kite in mijn handen.

supkleding van Monique Rotteveel actie banner

Stemmen op Eva? Jij bent samen met ons de jury voor de schrijfwedstrijd. We willen graag van je weten wat je van dit blog vindt, leuk, niet leuk, superboeiend of iets anders? Vertel het ons. In een comment hieronder of op onze Facebookpagina. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.