Juli 2012: Kung Fu academie. Shilipu, Deng Feng, Henan, China. 

Zelf had ik geen ervaring met Kung Fu, mijn voormalige vriend was een fanatieke beoefenaar en wilde na zijn studie 5 jaar  trainen in een Kung Fu school in China. Samen een toekomst zagen we wel zitten. Dus ik wilde begrijpen wat hij dan precies ging doen en hoe zijn leven ongeveer zou zijn. Ik beschouwde het als een investering in de relatie.  Daarom besloot ik om een maand mee te gaan trainen.

Dit was mijn schema voor een maand:

04:50 uur opstaan
05:30 uur trainen; hardlopen + basis oefeningen
07:00 uur ontbijt
08:30 uur trainen; oefeningen voor kracht, soepelheid, coördinatie
10:00 – 15:00 uur pauze 11:30 uur lunch
15:00 uur trainen; oefeningen voor kracht, soepelheid, coördinatie
18:00 uur avondmaal
20:00 uur slapen

Argh weer zo ’n heftige kramp. Vandaag wil ik blijven liggen. Ik doe het niet, die meester zal wel denken; ‘wat een watje’. En jawel, zodra de ochtendsessie begint en we gaan  hardlopen beginnen mijn darmen hard te werken, en ik moet nog 3 x de berg op en af. Verkrampend van de pijn loop ik door, alles zet ik uit, gewoon gaan. Dan loop ik als een speer en haal zelfs mensen in.

Vervolgens doen we een paar oefeningen waar de anus zo lekker van open gaat staan. Alles span je dan aan om de shit binnen te houden. Dit is zo’n moment dat je denkt dat je het in je broek gaat doe. Shit dat doet echt pijn!  Dan hebben we 15 minuten pauze voor het ontbijt, ik ren dan als een malle terug naar onze accommodatie want je wilde niet langer dan 1 minuut verblijven in het toilet van de Kung Fu school. Waarom?  99% zijn mannelijke leerlingen en Chinesen hebben over het algemeen niet zo’n hoge reputatie betreft hygiëne. Deze ‘in je broek doen’ momenten had ik bijna elke dag. Van eten veranderen ging niet, de school zat in de middle of nowhere.

Een keer deed ik een oefening niet goed genoeg en moest ik een uur langer door, anders kreeg ik geen avondeten. Tijdens de lunch had ik al alles eruit gescheten dus had echt wat nodig. Eigenlijk kon ik niet meer, geen energie geen motivatie en ik wilde stoppen. Tranen natuurlijk. En voor wat?!

Nog nooit heb ik mij zo fit gevoeld en ben ik zo bewust, gedisciplineerd en gefocust geweest.

Verder heb ik nog nooit zoveel doorzettingsvermogen ervaren en wist ik niet dat ik mijn mentaliteit zo onder controle kan hebben en spieren zo hard kan aanspannen. Ik heb fantastische energie gekregen die zich nog maanden heeft doorgezet……

Het meisje met de zwaard bij minuut  2:31 dat ben ik:

Mensen zien mij als een gekke vrouw met een uitputtende bron van energie die het beste uit haar dag wilt halen en graag zoveel mogelijk in een dag wilt proppen zodat ze kan investeren in haar werk, sociale leven, interesses en hobby’s. Mentale energie gaat naar mijn fulltime baan (40 uur) als assistent consultant en projecten waarbij ik mij bezig houd met eerlijke handel, duurzame productie, mensen rechten, en armoede bestrijding, en deze energie gebruik ik voor mijn eigen onderzoeken naar, gezonde voeding, geweldloze communicatie, sociale ondernemerschap, innovatie en duurzame ontwikkeling. Fysieke energie gaat naar  knuffelen met mijn geliefdes (elke dag), yoga (min 3x in de week), acroyoga (2 x in de week), hardlopen (3 x in de week), golfsurfen (als er golven zijn! binnenkort 10 dagen), kitesurfen (soms), longboarden (elke dag), snowboarden (soms), slacklinen (2x in de maand), boulderen (soms), blote voeten dansen (soms), salsa dansen(soms)  en ik ga dit jaar beginnen met Vinyasa Yoga teacher Training.
1 Comment
  1. Mooie Jade, altijd vol van energie voor haar zelf maar ook minstens voor anderen! Ze inspireert en motiveert anderen, super trots op wat je allemaal doet en hebt gedaan! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.