Het Rondje Eilanden, dat is de allermooiste sportervaring die er bestaat. Hier was ik in 2015 aanwezig en ik ben van plan dit avontuur ook deze zomer weer aan te gaan in het prachtige Vinkeveen. Deze wedstrijd bestaat uit zwemmen, lopen van eiland naar eiland en hier omheen is een festival gebouwd.

Het is zo waanzinnig, want veel deelnemers komen de dag voor de wedstrijd al naar het eiland toe om hier te overnachten. Onder het genot van nog een lekker frisje of alcoholische versnapering genieten we hier van deze heerlijke warme zomerse avond bij het kampvuur. Het gevoel van saamhorigheid bij deze wedstrijd zit er heel erg in, want tijdens het kampvuur zingen we nog van Brabant tot het Noorderplantsoen en gaan we langzaam richting onze tentjes.

De volgende morgen word ik wakker met de geur van vers gezette koffie en het ochtenddauw aan m’n tent. Heerlijk om zo je wedstrijddag te beginnen. Om het ‘festival’ nog leuker te maken gaan we na het ontbijt op de yogaboot om daarmee het lichaam nog even uit te rekken na het slapen op een o zo comfortabel luchtbed. De hele dag door komen er steeds meer vrijwilligers, supporters en sporters het starteiland oplopen en gaat de wedstrijd echt bijna van start.

Voor het eerst in mijn leven doe ik een trisuit aan en loop ik richting de start waar de eerste opgave is om 500 meter door het water te zwemmen waarna 1 km over het eerste eiland volgt. Het is waanzinnig, zo veel adrenaline en genot dat ik voel. Ik ben helemaal een met de natuur. Eiland op met een trapje, sprintje trekken en dan weer het water in. Het voelt alsof ik eindelijk weer kan genieten van sporten. Dit is geen sporten meer, dit is een manier van leven. Bij het laatste eiland word ik nog eens verrast met een modderpoel door al die zwemlopers die me al voor zijn geweest. Het is echt als een padvinder die op avontuur gaat, zo waanzinnig is dit.

De laatste 50 meter zwemmen en 200 meter lopen zijn in zicht. Het starteiland, daar waar al die juichende supporters weer ons staan op te wachten. Het gaat hier niet om de tijd alleen, maar echt om de ervaring. De ervaring waarom je een triatleet wilt zijn. Zoveel waanzin, zoveel gezelligheid en dat allemaal in een weekend op het eilandje in Vinkeveen.

Ik ben Mirte Huisman, 21 jaar, 3e jaars BSc Technische Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In mijn vrije tijd doe ik graag aan sporten, voornamelijk triatlon, maar tennis of squash of een andere sport komt er ook nog vaak tussendoor. Waar ik erg van hou hiernaast zijn foto’s maken, fotoboeken plakken en creatieve uitjes verzinnen om met vriendinnen te doen. Ten slotte droom ik vaak ook weg over leuke reisjes naar het buitenland en ga ook ieder jaar een paar keer op expeditie. 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.