Sporten is altijd leuk, maar soms springen er dingen uit, zeker als je het met een groep kunt doen. Één van die hoogtepunten was bijvoorbeeld de Kerstmannenloop van Sittard naar Heerlen. Iedereen verkleed als Kerstman, en met een heleboel lampjes en glittertjes rennend naar het glazen huis van Serious Request om daar de cheque aan te bieden. 19 kilometer feest, zingen en plezier maken. 

Ook een prestatie waar ik ontzettend trots op ben, is de halve marathon van begin dit jaar. Het streven is om de halve ooit onder de 2 uur te lopen, maar dat zat er nu nog niet in. Insteek was om deze halve marathon zonder te wandelen, en lachend over de finish te komen, want vorig jaar had ik me nog helemaal vergaloppeerd door te snel te starten. Na 16 km kwam de man met de hamer 3 keer langs, en sloeg me genadeloos om de oren. Mijn hoofd en benen werden het niet met elkaar eens. Ik wilde zo graag maar de verzuring was al te ver. Het waren dan ook nog 5 lange km’s. Met nog 2 kilometer te gaan kwam mijn coach me tegemoet en dat is hij tot de dag van vandaag niet vergeten.. wat heb ik gemopperd. Ik zat er helemaal doorheen , maar met de juiste peptalk toch nog langzaam rennend de finish over.

Dat zou me nu niet meer gebeuren. Na een grondige analyse ging ik weer flink aan de slag.

Tijdens de voorbereiding nog even op vakantie in Bayern, maar vóór het ontbijt, als iedereen nog lag te ronken, was ik er al op uit om in de sneeuw (-14 graden) hoogtemeters te maken. No pain, no gain!

Dan is het zover. Dit parcours was net als de vorige halve marathon 2 rondes van 10,5 kilometer.  Je vraagt je natuurlijk onderweg wel eens af wat je in hemelsnaam aan het doen bent en het meest bang was ik dan ook voor kilometer 16, maar de benen bleven het doen, gelukkig!  Met nog 3 kilometer te gaan komt m’n coach me tegemoet, en ja, ik kon nog lachen en had zelfs nog praatjes. Blij en supertrots kwam ik dan ook over de finish. Nu nog de 2 uur grens aanvallen, en ook dat gaat lukken. De beste motivatie om een doel te halen, is om er met andere enthousiaste sporters naar toe te werken.

Het fietsen in combinatie met bootcamp en hardlopen zal me zeker helpen om weer een trapje hoger te komen.

Mijn naam is Nicole Vrehen. Getrouwd, moeder van 2 kids,  voedingscoach en bootcamp trainer. Wat heel amateuristisch begon , krijgt steeds meer vorm en structuur. Dat zie je ook terug in het materiaal en de kleding (hardloopschoenen en -kleding kan je niet genoeg hebben), maar belangrijkste is natuurlijk dat het geweldig leuk is om te doen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.