Heb je zaterdag nog niks te doen? Kom dan naar Barneveld voor de derde editie van de Blote Voeten Tocht. De uitnodiging kwam van Arjen Korevaar en hij legt graag zelf even uit wat deze tocht zo bijzonder maakt.

Als het om je zwangerschap gaat, maar zeker tijdens de bevalling, is er in ons land zorg beschikbaar om de gezondheid van moeder en kind te beschermen. Maar stel nu eens dat je een meisje bent van 15 jaar en je in Ethiopië woont. Je bent verstoten uit je gemeenschap omdat je stinkt. Na een noodlottige bevalling ben je incontinent geraakt. Je kunt je plas en soms ook je ontlasting niet meer ophouden. Je baby is dood. Zo af en toe brengt je familie je wat te eten of te drinken. Hulp is voor velen nog niet beschikbaar of moeilijk te bereiken. Sommige vrouwen en meisjes leggen de tocht van meerdere dagen naar de kliniek van Dr. Hamlin te voet af.

De Blote Voeten Tocht in Barneveld is een wandeling voor vrouwen en meisjes door vrouwen en meisjes. Tijdens de eerste twee edities deden ruim 200 vrouwen mee aan de tocht van vijf kilometer die via het centrum van Barneveld door het prachtige landgoed De Schaffelaar wordt uitgezet. Doel van de tocht is zo veel mogelijk geld bijeen te brengen voor hersteloperaties van vrouwen en meisjes in Ethiopië die als gevolg van een verkeerd verlopen bevalling ernstige inwendige schade hebben opgelopen en incontinent zijn geworden. Een operatie die deze vrouwen weer terug kan laten keren in de samenleving kost 450 euro.

De tocht van vijf kilometer is goed te doen op blote voeten. Training is niet nodig.

 

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.