Wil je hardlopen, fietsen, zwemmen of alle drie? Obstaclerun of survivallen? Er zijn de komende maanden in ieder geval genoeg activiteiten om naar toe te werken. We hebben er weer een paar voor je uitgezocht. Doe je mee? Vertel het ons in de Stoere Vrouwen Sporten Groep op Facebook! 

3 april Urban Trail – Groningen

Zeg je Groningen dan zeg je de 3 Gezusters, en de Martinitoren. Grote kans dat je daar ooit geweest bent. Maar ben je daar ook doorheen gerend? Vast niet. En dat kan wel tijdens de eerste Urban Trail van Groningen. Een hardlooproute van 10 kilometer langs, en door verschillende historische gebouwen. Dat is nog eens een stadswandeling!

9 april Woldbergtrail – Steenwijk

De kop van Overijssel en het zuiden van Drenthe is mooi! Bossen, heidevelden, stuwwallen, het heeft alles.  Tijdens de Woldbergtrail kun je dit mooie gebied al hardlopend ontdekken. 5, 10, 15, 25 of zelfs 50 kilometer lang loop je over de mooiste trails van Noord Nederland. Daar heb je toch wel wat spierpijn voor over?

 

17 april ALS Lenteloop – Bilthoven

Het is ontzettend jammer dat een ziekte als ALS nog niet te genezen is, maar via het lopen van een 5 of 10 kilometer tijdens de ALS Lenteloop kan jij wel bijdragen aan onderzoek naar de genezing hiervan. Bovendien is dit evenement geschikt voor de hele familie. Niet alleen is er een 5 of 10 kilometer run, je kunt je ook opgeven voor een 2,5 kilometer lange wandeltocht. Daarnaast is er de ALS special van 500 meter voor minder validen. Zodat iedereen deze dag zijn of haar steentje kan bijdragen.

 

23 en 24 april Reichswaldtour – Zevenaar

Fiets jij mee met deze toertocht door het Reichswald? Vergeet dan je klimbenen niet, want deze routes hebben nogal wat hoogtemeters. Bekende en minder bekende klimmetjes zijn opgenomen in de routes van verschillende afstanden. Kun je niet kiezen uit die verschillende afstanden? Boek een overnachting in de buurt en fiets de volgende dag ook mee. Starten kan namelijk op zaterdag of zondag.

 

30 april Strong Sister Run – Rotterdam

De perfecte girls day out! Een dag met modder en obstakels. Op 30 april wordt de Strong Sister Obstacle Run gehouden in Rotterdam. En kun jij je over een 7 kilometer lang parcours worstelen. Want het evenement is dan misschien “girls only”, de obstakels zijn pittig!

 

1 mei Giro Gelderland – Arnhem – Apeldoorn en Nijmegen

In 2015 had Utrecht de start van de Tour de France, in 2016 krijgt Apeldoorn de start van de Giro d’Italia. En in het kader hiervan worden er verschillende evenementen georganiseerd. Bijvoorbeeld op 1 mei verschillende toertochten. Je kunt starten in Arnhem, Apeldoorn of Nijmegen, en vervolgens een afstand van 80,120 of 165 kilometer fietsen. Een week later fietsen de profs ongeveer dezelfde route. Als dat geen motivatie is?

 

8 mei Wings for Live – Breda

De enige hardloopwedstrijd met bewegende finishlijn! Een wereldwijde wedstrijd, want de start is op verschillende locaties over de hele wereld. Met Breda als Nederlandse stad.  Het idee is simpel, op het moment van het startschot begin je te rennen, waarna er even later een zogenaamde catcher car begint te rijden. Zodra deze auto jouw inhaalt is jouw race voorbij. Is Breda te ver weg? Doe dan mee aan de Selfie run waarbij je het opneemt tegen de virtuele catcher car.

 

21 mei Sixty 60 – Utrechtse Heuvelrug

Nog niets te doen op 21 mei? Meld je dan aan voor de Sixty 60. En ga, in duo’s, 40 kilometer mountainbiken, gevolgd door 20 kilometer trailrunnen. Beide door en over de Utrechtse Heuvelrug, dus er staan je behoorlijk wat hoogtemeters te wachten. Gelukkig is het een team evenement, hopelijk heb je steun aan elkaar.

 

22 mei Marikenloop – Nijmegen

Eén van de eerste ladies runs van Nederland mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht! Loop 5 of 10 kilometer door de mooie omgeving van Nijmegen. Samen met vriendinnen, collega’s, zussen of schoonzussen. Schrijf je in voor de pasta party na afloop, en je hebt gegarandeerd een gezellige, sportieve dag.

 

April & Mei

Wat we natuurlijk niet mogen vergeten is Trainer on Tour. Onze eigen Rose gaat het hele land afreizen om trainingen te geven. Lekker hardlopen, leren hoe je het beste kunt ademen of hoe je zuiniger met je energie omgaat door de juiste techniek. Op 17 april staat ze bijvoorbeeld in Breda en voor de weken erna kijk je het beste even op haar kalender.

Stoere Vrouwen Sporten Shop

 

Foto: website Strong Sister Run

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.