Waar de activity tracker vorig jaar al razend populair was, heeft onze Martine ‘m pas een paar weken. De Polar Loop om precies te zijn. Maar Martine, dat is toch die fanatieke hardloper? Ja, maar Martine werkt ook nog vier dagen in de week. En hoe zit het op die dagen met haar natuurlijke beweging?

Sinds een paar weken draag ik een Polar Loop activity tracker. En ja inderdaad, niks nieuws onder de zon. Velen gingen mij voor, ik ben duidelijk niet een early adopter. Waarom ik het dan toch wilde? Wekelijks 3-4 keer hardlopen, bijna dagelijks een [email protected] om de core te verstevigen. Je zou denken dat dat voldoende beweging is. Maar ik werk ook vier dagen in de week en dat is, hoewel ik het altijd ontken, toch echt wel een zittende kantoorbaan. Elk uur naar de koffie automaat wandelen is niet genoeg om aan de aanbevolen 10.000 stappen per dag te komen!

Martine_kantoordag

Een dag op kantoor, veel stilzitten, weinig bewegen.

Dat is dus wat ik wilde, meer inzicht in mijn beweegpatroon, of het gebrek daaraan. Het leuke van zo’n activity tracker is dat je leuke plaatjes en statistieken voorgeschoteld krijgt, vuurwerk als je je dagelijkse doel bereikt hebt en inactiviteitsstempels als je langer dan een uur stilgezeten hebt.

Martine_werkdag

Een dag thuis, vol beweging en met een hardlooptraining in de ochtend

Wat ik al vermoedde is waar. Op mijn hardloopdagen haal ik met gemak het activiteitendoel. Als ik aan het werk ben, loop ik een groot risico langer dan een uur achter elkaar te zitten. Thuis zit ik heel weinig. Interessante conclusies, maar wat ik met die informatie doen? Behalve de bewustwording, wil ik er ook wat aan veranderen.

Tijd voor actie, dus vaker éven opstaan van mijn plek (en nee, dat betekent niet nóg vaker koffie gaan halen), proberen elke dag een stukje te wandelen. Dat kan zijn een metrohalte eerder uitstappen en het laatste stuk lopen. Of tijdens de lunch even naar buiten, of ‘s avonds na het eten nog een blokje om.
fietskarren

Hoe weet jij of je genoeg beweegt?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.