Trainer voor de Strong Sister Run

Mijn scheenbeen doet al een paar weken pijn tijdens het hardlopen. De afgelopen week heb ik zelfs helemaal niet gesport. Nu wil ik wel eens weten wat het is, en dus ga ik vrijdag naar de fysio. Daar ben ik nog nooit geweest, en ik vind het dus best een beetje spannend. Maar hee, voor alles moet een eerste keer zijn…

Dat sporten goed voor je is, dat zal iedereen het met me eens zijn. Je krijgt een betere conditie, je wordt er sterker van en je ontmoet nieuwe mensen (in mijn geval). Maar je scheenbenen gaan er dus ook pijn van doen. Dat had ik niet toen ik nog volleerd couch potato was. Dus waarom is dat sporten ook alweer goed? Ik zal het jullie vertellen!

 

Op mijn werk

Ik werk op 4,5 kilometer afstand van mijn huis, dus ik ga meestal op de fiets. Deze week kwam ik erachter dat ik in een zwaardere versnelling fiets en dat ik er 4 minuten minder over doe dan aan het begin van dit jaar. Verder werk ik op de tweede verdieping. Ik heb een hekel aan traplopen, dus ik ga altijd met de lift. Afgelopen donderdag had ik een afspraak en ik ben meegelopen de trappen op. En verrek, ik hijgde niet!

 

In mijn vrije tijd

Rond de tijd dat ik mijn eerste hardloopschoenen kocht, ben ik ook bij een koor gegaan.  Zingen doet met mij hetzelfde als sporten doet. Ik word er blij van en ik krijg tonnen energie. Naast het hardlopen doe ik ook oefeningen om mijn core te versterken. En laat dat nou ook ontzettend handig zijn bij het zingen. Wil je dat ik een onmogelijk hoge noot zing? No problemo! Moet ik een noot 20 seconden aanhouden? No probl.. ok, klein problemo. 20 seconden is echt wel lang. Maar goed, jullie snappen het.

 

Mentaal

Toen ik nog niet sportte, wilde ik me nog wel eens schuldig voelen als ik iets at wat niet gezond is. Dat deed ik regelmatig, dus ik voelde me vaak schuldig. En als ik me zo voelde, at ik meer ongezonde dingen. And so on, and so on. Sinds ik sport, voel ik me gewoon OK als ik eens een frietje haal of als ik aan het snoepen ben. En als ik me goed voel, heb ik niet de behoefte om nog meer te snoepen. Ideaal!

Goed, de moraal van het verhaal: ja, je kunt met sporten geblesseerd raken, maar de voordelen wegen daar zeker tegenop. En ach, wat is nou één scheenbeen op een heel mensenlichaam?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.