Een paar maanden geleden vroeg Annemarie in de Stoere Vrouwen Sporten facebookgroep wie er met haar mee wilde doen met de Sixty60. Een wedstrijdje met 40km MTB-en en 20km trailrunnen. Over de Utrechtse heuvelrug. Als duo.

Voor wie mij nog niet kent; mijn ogen gaan schitteren bij zo’n vraag. Net als wanneer je me vraagt of we het Pieterpad gaan rennen, of ik mee ga naar de Ardennen om te downhillen, om aan een bizar multisport evenement mee te doen, om van de Scheveningse pier te abseilen, om dwars door Afrika te fietsen of een Xtreme triathlon in Noorwegen te doen. Dat vind ik allemaal zo tof, dat ik helemaal niet bedenk of ik het eigenlijk wel kan, maar meteen vol enthousiasme JA zeg.

Aan die 40km mountainbiken gaat het niet liggen aankomende zaterdag, dat kan ik wel, maar 20km hardlopen? Dat heb ik helemaal nog nooit gedaan. Laat staan in de vorm van een trailrun waarbij alles onverhard is, de ondergrond nooit ‘veilig’ met modder, mul zand, boomwortels, stenen, … En dan natuurlijk nog alle klimmetjes (het heet vast niet voor niks de Utrechtse HEUVELrug). Zonder dat te bedenken had ik al ja tegen Annemarie gezegd.

De volgende dag zag ik Rose: “Ik heb iets stoms gedaan…” Je had dat hoofd moeten zien! En gelijk had ze, want een jaar geleden had ik mezelf helemaal over de kop gesport door precies zo’n actie. Was zij het met wie ik huilend langs de IJssel liep – omdat hardlopen en fietsen niet meer ging – omdat ik mezelf kapot getraind had.

Dat laatste, dat heb ik nu in ieder geval niet gedaan. Ik heb qua sporten lekker aangerommeld de afgelopen 9 maanden, gedaan waar ik zin in had. Met gemiddeld zo’n 1x in de week hardlopen, tussen de 5 en 10 km, op de weg, in blokjes – want in een trainingsgroep. Of dat nou de beste voorbereiding gaat zijn is dus ook nog maar de vraag…

 

13232912_10153671061931687_4447121476663122548_n

Astrid

SVS is voor Astrid de kans om over de dingen die zij belangrijk vindt te vertellen. De sportieve computer nerd ervaart de natuur als haar thuishaven, haar rustpunt. Fietsend door Kenia, zwemmend in een Fjord in Noorwegen. Maar ze staat met haar werk in de IT ook midden in de moderne wereld. Midden in de drukte van deze tijd, het luide roepen van mensen op social media en het uitputten van de aarde door de mens, probeert Astrid haar weg te vinden. Balans te bewaren en kleine manieren te ontdekken om zo mooi mogelijk te leven. Schrijven voor onze site doet ze niet vaak, maar zodra ze het doet is het altijd raak

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.