Het is eindelijk zo ver, ik ga kitesurfen! Zenuwachtig, enthousiast en in een lichte paniek zit ik in de auto op weg naar het strand. Afgelopen zomer heb ik in Marokko geleerd te kitesurfen. En nu is het de eerste keer weer, ik heb inmiddels al zes maanden niets meer gedaan. Ik merk dat ik onder de indruk ben, zal ik het nog wel kunnen? In gedachten kan ik me de kracht en de power nog goed inbeelden.

 

Maar ik denk ook terug aan die vakantie in Marokko. Wat was dat gaaf en wat was die vakantie mooi! Ik heb flink lopen bikkelen, want ik ben alles behalve een natuurtalent, maar ik ben wel één die gewoon stug door gaat. Wat er ook gebeurd ik ga door. Als ik val bijvoorbeeld, dan schrik ik wel, maar denk ook aan hoe lekker het ging voor die val en ga dan gelijk weer door. Dat doe ik met alle sporten, dus ook met kiten. Aan het eind van die vakantie kon ik over het water heen scheren en terug in Nederland heb ik het nog een paar kunnen oefenen tot het winter werd. Nu de zon zo schijnt is het dus echt tijd er weer mee aan de slag te gaan.

 

 

Mijn vriend is een ervaren windsurfer en hij raadde me aan deze dag te kiezen om weer te gaan kiten. Er staat een lekkere wind die niet te heftig is. En die mij rechtstreeks het strand op zal blazen mocht ik in de problemen raken. Heel fijn voor een beginner zoals ik. Omdat ik nog geen eigen materiaal heb, bel ik van te voren de kiteschool bij Strand Horst. Om 12 uur moet ik er zijn en zou ik op weg worden geholpen. En dat word ik! Wauw wat een goede service. De super vriendelijk kite instructeur geeft me vertrouwen maar laat me ook lekker aanrommelen. Toch helpt hij me wel als ik dat nodig heb en geeft me tips als ik vast loop.

Gelukkig is het niet zo druk. Ik kan lekker aanklooien met mijn kite en krijg al snel weer die zekerheid die ik in Marokko ook had. Ik kan die kracht wel aan, ik hoef me geen zorgen te maken. Daarbij, zoveel mensen zijn er niet vandaag, dus veel slachtoffers kan ik niet maken als het mis gaat.

 

Helemaal soepel gaat het nog niet, maar eenmaal op mijn board met de kite die mij over het water trekt kan ik alleen maar glimlachen. Wat een kick is dit! Bij elke wind of kitesurfer die ik tegenkom wil ik roepen dat ik het zo gaaf vind, dat het goed gaat en dat ik blij ben. Het is maar beter dat ik dat niet doe, want in de realiteit lig ik zeker twee derde van de tijd in het water en mijn pogingen om op het board te komen duren ook lang. Het maakt me niets uit, ik ben trost en voel me vrij. En… ik heb een doel voor deze zomer: uren maken met de kite! Lekker oefenen en spelen in het water.

 

Mocht je zelf ook graag leren kiten er zijn echt talloze kiteschools in Nederland te vinden aan de kust. Ik zoek het iets dichter bij huis en ga voor het surfcentrum van Strand Horst.