Nog niet zo lang geleden scheef ik een blog over mijn 2014. Een jaar waarin ik vooral mezelf uitdaagde met verschillende triathlons. In 2015 wil ik dit anders gaan doen. Jawel, ik ga anderen uitdagen. Hoe? Ik heb al een idee. En Paul is de klos, dat weet hij al een tijdje. Mijn eerste challange van 2015: de fiets tegen de boot, Berber vs Paul. Of Paul vs Berber, net hoe je het bekijkt. Een wedstrijdje met de elementen der natuur. De wind, het water, de weg, het meer, de dijk, vogels, vissen, gras, golven.. Met als beloning en ontbijt. Als we de overkant halen, zowiezo een ontbijtje met jou, Paul.

 

 

Fiets vs. Boot

Paul heeft een boot. Paul heeft een hele mooie splinter niet helemaal nieuwe boot. Haar naam is Timeless en ze ligt hier in de sloot (haven). En ze gaan varen op het IJsselmeer. De allermooiste boot gaat als een speer. ’

Paul en ik hebben niet veel gemeen. Ik schets hier even 2014. Hij heeft een boot, ik niet. Hij drinkt bier, ik niet. Hij eet toetjes als ontbijt, ik niet. Hij gaat naar het ADE, ik niet. Hij neemt vaak het vliegtuig, ik niet. Hij is oud en wijs, ik niet. Hij heeft een iMac, ik niet. Hij heeft een goed lopend bedrijf, ik niet. Hij heeft 1671 facebooklikes, ik niet. En hij een wedstrijdje verliezen, ik niet. En dat ik nou precies waarom ik dit jaar graag absoluut geen levensruil wil doen met Paul.

Op mijn verjaardag leerde ik ze kennen. Paul en zijn boot. Of de boot en Paul. Ik weet het niet precies. Hoe dan ook, meneer Paul is fanatiek. Met en zonder zijn boot. Er zijn mensen die energie steken in hun hobby en er zijn mensen die leven voor hun werk, maar hij doet beide. Paul kijkt verder dan dat. En hij triggert. Paul doet gewoon waar hij zin in heeft. Hij doet datgene waarvan hij denkt dat het goed is. Hij is niet bang om fouten te maken en denkt dat je alles kunt bereiken wat je wilt. Goeie Paul, ik denk dat je gelijk hebt.

Er is gelukkig één ding wat Paul en ik momenteel wél enigszins gemeen hebben. Ik zekere zin hebben we hetzelfde levensmotto. Hij gebruikt deze dan ook direct als vaste hashtag, dat laat ik meestal achterwege. Goed bedacht trouwens hoor, daar niet van. He just wants to #resetyourmind (ja nu allemaal even #resetyourmind intikken op google). Of gewoon z’n eigen mind, eigenlijk. Want, Paul zeilt. Hij zeilt soms in gezelschap en met bier, soms alleen, ook met bier.

Hé kleine meid op je dikke fiets, de zon draait steeds met je mee. Hé kleine meid op je te dikke fiets, de Afsluitdijk glijdt langs je heen. Met je haar in de wind en de zon op je wangen. Rijd je de dijk zomaar voorbij, fiets. ’

Ook ik reset mijn mind. Anders, maar op mijn manier toch. Ik fiets. En ik loop, zwem en train kracht. Ik doe dit altijd zonder bier en soms met gelletjes van Powerbar, om rare taferelen te voorkomen. En ondanks dat moet ik toegeven dat ik zonder bier, ADE, iMac en 1671 facebooklikes een prima 2014 gehad. Ik heb net als Paul genoten van alleen zijn en van de dingen die de natuur geeft, van uitdagingen zoeken, van vooral niet doen wat anderen verwachten en van toewerken naar daar waar je graag heen wilt. En daarom!

 

De challenge

En daarom heb ik een idee. Ik ga Paul nooit verslaan met het aantal facebooklikes, wat me totaal niet lekker zit. Dus er moet een andere manier zijn waarop ik Paul voor goed in de pan kan hakken. We gaan racen, tegen elkaar en dealen met de elementen ^^.

Rond mijn verjaardag (5 april), als we elkaar een jaar kennen dus, gaat Paul het IJsselmeer oversteken. In zijn eentje, op naar Amsterdam. 46 mijl, no regrets, geen motor en sleeptaferelen. Bier, Ludovico Einaudi, Tomorrowland-streams en een regenjas zijn toegestaan.

Op het moment dat hij zijn trossen lost spring ik op mijn fiets, in mijn ééntje, om linea recta de Afsluitdijk over te knallen (plas- en chocomelpauzes toegestaan). 135km, zonder Bouke Tjeerdsma of een andere wel gewaardeerde fietsmaat. Met m’n dikke Dura Ace wielen en mijn Powerbar-gelletjes, dat wel. Om van het leven te kunnen genieten.

Nu hoor ik jullie denken: waarom? Nou, de winnaar regelt voor de volgende dag ontbijt. Dus Paul, ik zou je maar laten verslaan door een klein meisje. Want dan ga je eten bij de Yoghurt Barn, en dat is LEKKER!

 

10544400_10152545077265435_7133522082541301745_nWordt vervolgd

Tot zover mijn ode aan deze zeiler. Wanneer deze challenge precies plaats gaat vinden is nog onduidelijk. We moeten eerst in ieder geval wachten tot de boot het water weer in kan. Daarna moeten we wachten tot het weer een beetje gunstig is, voor beide deelnemers. Of juist niet, kan ook. Wel ben ik alvast aan het trainen geslagen. De afsluitdijk is een dikke week terug getrotseerd met windstoten va 120kmu. Dus, mocht het hard waaien, ik kan het aan.

De komende tijd zullen Paul en ik natuurlijk verschillende voorbereidingen treffen. Voor wie het leuk vind, ik hou dit in ieder geval bij op mijn instagram: @swimsmilerun. Dus, I’ll keep you posted.

Tot slot: om misverstanden te voorkomen over bier wil ik even zeggen dat ik Paul erom waardeer. Ik hoop dat ik ook jou een beetje kan triggeren in 2015. Zie on the battle field mister.

x

Berber

 

oh ja, vergeten jullie mijn facebook niet te liken? The game is on Paul!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.