Gisteren plaatsten we het blog van Marieke, zij beet het spits af in onze Blog-along waarin we op zoek zijn naar een nieuwe blogger. We hadden een oproep geplaatst en een selectie gemaakt van de leuke reacties die we kregen. Daar kwamen een paar kandidaat blogers uit en we willen jou vragen onze nieuwe blogger te kiezen. Daarom zetten we deze dagen de blogs van de kandidaten online en door het blogje te delen op Facebook of Twitter stem je. Het blog met de meeste shares wint, spannend hè?

Vandaag is Petra aan de beurt, deze 35-jarige sportvrouw heeft naast haar gewone baan ook een eigen website waarop ze blogt, geeft bootcamples, begeleid hardlopers en is triatleet. Dit jaar volbracht ze in Zurich haar eerste hele triathlon, dat is 3800 m zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen. Euh, wij – op Maryvonne na dan – doen haar dat niet na. Petra beviel het wel, de triathlon smaakt naar meer dus komend jaar wil ze in Lanzerote weer een hele doen en als het even kan ook eentje in Frankrijk. Petra draagt bijna de hele week wel haar fietsbroek, hardloopschoenen of wetsuit, behalve als ze op haar werk is, want een gewone baan heeft ze ook nog eens…

Hier is haar blog:

10 kilometer hardlopen is soms heel vermoeiend,….

Net terug van hardlopen. Het zit erop, tien kilometer door de Ooijpolder bij Nijmegen. Is toch weer doorzetten, ook voor iemand zoals ik die lange afstanden aan kan. Maar het is een kwestie van doen dus… schoenen aan, in het juiste loopritme komen en dan niet meer stilstaan.

Opstarten

En wat doen die eerste paar kilometer altijd pijn. De benen willen eigenlijk niet, die willen bankhangen. Niet nu nog in een looppas de polder door. ‘Kom op Peet, je bent nu al onderweg, je gaat nu toch niet terug?’, roept het stemmetje streng in mijn hoofd. Nee natuurlijk ga ik niet terug, ook deze training ga ik volbrengen.

Doorzetten

Probeer gelijk mijn gedachten van ‘moe zijn’ en ‘geen zin meer hebben’ te blokken. Dit gaat me niet helpen om de 10 kilometer vol te houden. Ga letten op mijn loophouding, mooi rechtop lopen, vooruit kijken, schouders en gezicht ontspannen. Buik aanspannen… okay dat aandachtspunt skippen we vandaag. Armen meebewegen, zorgen voor een krachtige afzet. Elke pas is weer een stap dichterbij de ‘denkbeeldige finish’ nu nog 9 kilometer verwijderd.

In stukken delen

Al goed op weg, deel ik de 8 kilometer die ik nog moet in 5 stukken. Van hier naar de boerderij. Van de boerderij naar de grote kruising. En voor ik het weet ben ik bezig aan het 4e stuk. Langs de kerk van het kleinste dorp van Nederland, Persingen.

En ik merk dat de laatste 3 kilometer best lekker gaan. Loop relaxed, mijn benen doen al lang niet meer zo’n pijn. Het is bijna jammer dat die 10 kilometer er op zitten.

Hoe de dag begon,…..

Maar als ik mijn rek-oefeningen bij de voordeur doe, voel ik hoe mijn lichaam heeft gewerkt vandaag. Kijkend op mijn hartslagmeter, zie ik dat de training bijna 6 uur heeft geduurd. Begonnen met een toertocht op de racefiets van 140 kilometer, met de nodige hoogtemeters. Daarna fiets in de gang gezet, loopschoenen aangedaan, helm verruild voor een petje en huppa door met dat rondje van 10 kilometer hardlopen.

Ik gek?? Nee in training voor de triatlon. En ja dan horen dit soort combinatietrainingen er ook bij. Niet alleen om het lichaam te trainen, maar zeker ook mijn geest!

Rustdag……………

‘Morgen toch zeker wel een rustdag?’ roepen mijn kuiten. Klinkt inderdaad als een goed plan, maar ik weet ook dat mijn trainingsschema iets anders aangeeft. En morgenochtend kijk ik weer met frisse moed uit naar de training. Een relatieve rustdag, geen duurtraining in ieder geval. Om 16.30 een zwemtraining en als krachttraining om 19.00 uur nog een uur bootcamp!

Hebben de kuiten in ieder geval tot 16.30 rust!

 

Liefs Petra

 

Vind je Petra’s blog leuk en zou je wel meer van haar willen lezen? Hieronder zie je icoontjes van verschillende socialmedia, daarmee kan je haar blog delen. Ook zie je een like knopje, daarmee kan je het blog van Marieke liken. Op 1 december kijken wij welk blog het meeste gedeeld en geliked is en kiezen onze nieuwe blogger…. spannend! Oh en een leuke reactie onder dit blog? Dat is reuze leuk voor Petra, het is immers best spannend om ineens met je blogje mee te doen met zo’n blog-along.

Na gisteren is de stand van het eerste blog van Marieke: Facebookshares 66, 14 Facebooklikes en Twittershares 12

7 Comments
  1. Oh die mentale strijd is vaak nog het zwaarst hè. The mind gives up long before the body does….. die uitspraak gaat vaak op repeat in mijn hoofd als ik denk dat ik echt niet meer verder kan 🙂 En dan gaan we dus gewoon door! Succes met trainen!

    1. Dank je wel, ja soms wil het lichaam nog wel al voelt het soms van niet. Maar als je je koppie er maar bij houdt en je focust, gaan die benen ook weer!!

    1. Ja joh, tuurlijk heb ik het ook soms zwaar, maar heb bijna altijd wel zin om te trainen. Wat niet wil zeggen dat ik ook moet doorzetten om interval te volbrengen, in bepaalde zone te rennen, snelheid in zwemmen te ontwikkelen…..nee over de finish met een glimlach maar dat is lang niet altijd met trainen hoor!!

  2. Hoi Petra,

    Mooi verhaal! Toevallig woensdagavond tijdens de training nog een medesportster de tip gegeven een wedstrijd in stukjes te knippen om mentale dipjes tegen te gaan en nu schrijf jij er over. Als je morgen ook de Zevenheuvelenloop gaat doen veel succes. Ik volg op respectabele afstand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.