Al vier bloggers zitten in onze blog-a-long, zij schreven een blog voor de site en hopen dat jij op ze stemt zodat zij onze nieuwe blogger worden. Vandaag komt de vijfde blogger Astrid er bij. Vind je haar blog leuk? Stem dan op haar, maar lees ook de blogs van de andere kandidaten even die vind je bij de blog-a-long op de site. 

Cijfers, sporten én uitdagingen… dat is Astrid in a nutshell. Ze doet aan kickboksen en vind het belangrijk om lief te zijn voor zichzelf. Van chocolade en dropjes kan ze onwijs genieten en Astid fietst voor water, daar gaat haar blog ook over. 

 

Fietsen voor water

Een tocht van 750 km in 9 dagen, dwars de Keniaanse binnenlanden, langs de Kilimanjaro en het nationaal park Amboseli… en dat alles op de fiets! Bij mij ging er iets gloeien van binnen toen ik dit hoorde. Wat moet dat een gave tocht zijn. Hoe schitterend moet het zijn daar te fietsen. Wat een uitdaging en unieke ervaring!

Toen ik verder las bleek het niet zomaar een fietstocht te zijn. Schoon en vers drinkwater is voor ons vanzelfsprekend, maar voor het dorp Maai Mahiu geldt dat absoluut niet. Vanaf de kust zal er naar Maai Mahiu gefietst worden, om zo figuurlijk het water naar het dorp te brengen. In de maanden daarvoor wordt alles gedaan om zoveel mogelijk geld op te halen zodat dat water er daadwerkelijk gaat komen. Het maakte de tocht voor mij alleen maar extra bijzonder. Mijn liefde voor fietsen kan ik combineren met een compleet andere uitdagingen. Die rondom sponsoring, promotie, organisatie, teambuilding, etcetera.

Die 750 km op de fiets is voor mij vooral een hele grote kers op de taart. Een fantastische manier om zo’n intensieve periode af te sluiten. Het is wel een kers waar flink voor getraind moet worden. Vooral een uitdaging omdat we eind januari vertrekken en we de winter dus fietsend door moeten komen. Het liefst zou ik de fiets nu in de schuur laten staan, want al vind ik fietsen fantastisch leuk, dat is niet als het buiten koud, nat en donker is. Dat kan dit jaar dus niet.

Ik heb er vertrouwen in dat ik goed gaat komen. Deelnemen aan dit project geeft me een ontzettende motivatie om te fietsen. Ik wil het halen die 750 km, ik wil Maai Mahiu binnen fietsen! Dat wil ik nog enigszins “gemakkelijk” ook. Zodat ik straks de bijzondere omgeving in me op kan nemen, alert genoeg ben om giraffes/olifanten/zebra’s te spotten, kan genieten van de groep én van het fietsen. Die motivatie… ik had mezelf er al door overtraind eind van de zomer. Het zal me de komende maanden dus ongetwijfeld de deur uit krijgen.

Zo niet, dan heb ik gelukkig nog 33 dames en heren om me heen met wie ik hier naartoe leef. Fantastisch om te zien wat dit doel, deze uitdaging met ons doet. De deelnemers die eigenlijk niks met fietsen en/of sporten hadden? Die krijgen langzaamaan een steeds betere conditie, sturen trotse foto’s rond van mooie blubbertochten en beginnen het fietsen leuk te vinden. Dat grote doel aan de horizon laat ons onze grenzen verleggen (en in mijn geval dus zelfs al vinden). En het samen fietsen geeft een stok achter de deur, het motiveert ons en het verbroedert ons, hoe gevarieerd de groep ook is. Volgens mij gaan we die 750 km wel redden met zijn allen!

Dat waar ik trouwens écht tegen op zie? Dat we negen dagen achter elkaar aan het fietsen zullen zijn. Mijn arme kont!

Liefs Astrid

Wil je meer weten over het project, of over Astrid, haar fiets of één van haar andere verhalen? Dan kan je op haar blog of Facebookpagina kijken, maar nog beter is het om op haar te stemmen, dan kan je haar blogs vaker op onze site lezen. Stemmen doe je door haar blog te delen op Facebook, Twitter of andere socialmedia. Je ziet de knopjes om te delen onderaan dit blog staan. We tellen op 1 december alle shares bij elkaar op en de blogger met de meeste shares heeft gewonnen.

De tussenstand tot nu toe is….

Marieke: facebookshares 83 facebooklikes 19 en tweets 13
Petra: facebookshares 72 facebooklikes 9 en tweets 5
Maaike: facebookshares 104 facebooklikes 14 tweets 3 en googleplussen 3
Marianne: facebookshares 70 facebooklikes 10 tweets 4 en googleplussen 1

Astrid

SVS is voor Astrid de kans om over de dingen die zij belangrijk vindt te vertellen. De sportieve computer nerd ervaart de natuur als haar thuishaven, haar rustpunt. Fietsend door Kenia, zwemmend in een Fjord in Noorwegen. Maar ze staat met haar werk in de IT ook midden in de moderne wereld. Midden in de drukte van deze tijd, het luide roepen van mensen op social media en het uitputten van de aarde door de mens, probeert Astrid haar weg te vinden. Balans te bewaren en kleine manieren te ontdekken om zo mooi mogelijk te leven. Schrijven voor onze site doet ze niet vaak, maar zodra ze het doet is het altijd raak

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.