Leoni wil leren sporten en snot schieten

Sinds zo’n anderhalf jaar is Leoni compleet verkocht aan bootcamp. Ze liep al hard, maar zocht wat variatie. Het bleek voor haar een schot in de roos. Als het even kan doe ze het elke dag.

Volgens mijn vriend, oud topsporter en coach geweest, is bootcamp niets anders dan de old fashion ‘run and dry-training’. Mijn schoonvader van 73 geeft die training nog steeds aan de plaatselijke ijsvereniging. Hoe het ook zal zijn, ik vind het ronduit fantastisch.

Buiten sporten is leuker

Wellicht herkenbaar, alle pogingen jezelf naar een sportschool te slepen mislukten standaard bij mij. Ik kon er simpelweg niet van genieten. Crossfit heb ik ook een tijdje geprobeerd. Oprecht hartstikke leuk om een WODje te doen, maar ook dat hield ik niet vol. Misschien dat mijn enthousiasme en de daarop volgende schouderblessure hier ook een rol in heeft gespeeld. Maar het was binnen, in een stoere loods. Niet buiten.

Het maffe is dat ik heb ontdekt dat precies dezelfde oefening als in een sportschool ineens leuk wordt als je het buiten doet. De powerbootcamp bijvoorbeeld, gaat gepaard met overload. Ik geniet met volle teugen van een circuitje waarbij de kettlebel in het rond zwiert of je diepe squats maakt met een zak zand in je nek.

In de stromende regen of in de brandende zon? Beide helemaal okay. Te bizar voor woorden, maar ik heb er nog steeds geen genoeg van. Ik durf bijna te zeggen dat het een te laat uitgevonden hobby van me is geworden.

 

Zelfs op vakantie

Mijn hardloopschoenen altijd mee in de koffer als ik op reis ga. Ik vind het heerlijk om op nieuwe plekken een rondje te dribbelen. Als we een kampeervakantie plannen, dan gaat de racefiets mee en beklimmen we de hoogste bergen. Vaak hoor ik: “Ga je echt sporten op vakantie? Je bent toch vrij? Ga lekker genieten!”

Maar dit is nou precies genieten voor mij. Beiden zijn een geweldige manier om de omgeving te ontdekken en het ultieme vakantiegevoel te bereiken. En sinds kort plak ik nu ook op vakantie de bootcampoefeningen er bij aan. (lees verder onder video)

 

Sterker en sneller door bootcamp

Dat bootcamp naast hardlopen een ultieme combinatie bleek, dat had ik nooit verwacht. Vroeger trainde ik voor de halve marathon op verschillende hartslagzones. Op advies van de kenners in mijn omgeving. Nu doe ik met bootcamp een paar keer per week een full body workout en daarnaast tenminste één duurloopje in de week. Het resultaat: Ik loop per ongeluk in een training een halve marathon in een tempo dat ik nog nooit had durven dromen.

Misschien is het wel zo dat ik een luie sporter ben, als ik het zo analyseer. Ik sport vaak, ben dan ook fanatiek, maar ik wil sporten zonder erover na te denken. Ik wil dat het voelt als buiten spelen. Even kind zijn. Misschien is dat wel precies de reden dat hardlopen en bootcamp voor mij de leukste sporten zijn.

 

Sporten met een trainer

Met hardlopen hoef ik niet na te denken. Lopen kan ik al een jaar of 33. Ik geniet van het ritme, de omgeving en de frisse lucht. Ik vind het een heerlijk oplaadmoment om even alleen te zijn. Met bootcamp vind ik het ook een verademing om niet na te hoeven denken: de trainer zegt wat je moet doen en dat doe je dan. Met z’n allen. Want dat is dan weer leuk aan bootcamp, samen buiten sporten en ook nog eens nieuwe leuke mensen ontmoeten.

Sommigen zullen ons voor gek verklaren, wanneer we door de stromende regen in een drassig grasveld over de grond kruipen als je een bearcrawl of duckwalk wordt opgedragen. En menig mens heeft ons al met een glas wijn op een kleedje toegejuicht of aangestaard in het park, wanneer we al ‘walking lungend’ naar een boom toe hobbelen om daar vervolgens een aantal burpees te doen.

 

Door de modder rollen

Het blijkt voor mijn lijf de ultieme combinatie om uiteindelijk op geheel eigenwijze de hele marathon nog een keer voor te bereiden. Maar nog belangrijker: ik geniet ervan dat ik nog altijd de kansen aangrijp om buiten te kunnen spelen. Door de modder rollen, stampend door de plassen en kruipend door het vers gemaaide gras.

Goed uitkijken op het hondenpoepveldje en rauwe plekken op je ellenbogen van het planken. Lachen met elkaar om de (te) gekke oefeningen die we uitvoeren en ondertussen nog fit worden ook. Ik ben blij dat ik bootcamp ontdekt heb, want wie wil dat nu niet, een uurtje spelen, per ongeluk fit worden en gewoon weer even een beetje kind zijn?

Leoni

 

Leoni is niet de enige Stoere Vrouwen Sporten blogger die bootcamp heeft ontdekt. Volgens onze Marieke is het de leukste, gezelligste en sociale sport ever: Bootcamp Rules

En onze Liz vind het zo leuk dat ze anderen oproept met haar mee te doen.

Volg je ons ook op Facebook, Instagram en Youtube? Daar delen we leuke video’s met trainingstips en meer.

Ik wil niet meer te dik zijn

Leoni Storm

Leoni - wereldreiziger, hardloopvrouw, bootcamper en zo nu en dan racefietser. Ze ging voor ons schrijven in een opwelling. Omdat ze wilde weten of ze het kon. Ontnuchterend, humoristisch, realistisch en met een beetje zelfspot. Daar herken je haar bijdrages aan. Maar vanuit haar werk kan ze ook ineens een beetje psychologie toevoegen aan haar verhalen. Oh, en haar kat? Die is te dik.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.