Marieke houdt van hardlopen in de lente

Bootcamp was iets voor militairen, vond Marieke. Door de modder, opdrukken en buikspier oefeningen. Niks voor haar. Maar ze dacht eerst ook dat hardlopen stom was en dat bleek toch leuk. Dus toen het hardlopen even niet ging, toog ze met loopmaatje naar een bootcamp in de buurt.

Best zenuwachtig was ik. Maar het was fijn om met mijn loopvriendinnetje te gaan. En bij aankomst was er nog een vriendin van de loopclub. Als zij het konden, waarom ik dan niet? Met een groep van 20 hobbelden we met gewichten en matjes achter de trainer aan op zoek naar een geschikte plek voor de warming up. Dat werd op het schoolpleintje verderop. De groep maakte flauwe grapjes en bleek elkaar al goed te kennen. Ik luisterde en grapte af en toe mee. En zuchtte en kreunde veel. En dat al bij de warming up…

 

Bootcamp in de wijk

Toen de wijk in. Waar de trainer enthousiast met stoepkrijt onbegrijpelijke afkortingen met grote getallen had opschreven. Nog nooit gehoord van flutter kicks of russian twists. Gelukkig waren er ook de bekende burpees en squat jumps, crunches en planken. En dan 30, 40 of 50 herhalingen. (lees verder onder afbeelding)

Sportvrouw squat bootcamp

Het was drukkend warm die zaterdagochtend. Ik zweette als een otter en nam slokjes water om stiekem pauze te nemen. Maar ik liep al achter op de rest. Snel rennen om weer bij te komen.

Ook schreeuwde mijn spieren om halt. Alles zeurde en schrijnde mee. Ik heb spieren op plaatsen waar ik ze niet verwacht had… Bijvoorbeeld in mijn armen, ergens in de buurt van die kipfilets. Ze zijn alleen niet zo getraind. Maar wat voelde dat dus ook goed! Ik vroeg mijn lichaam om weer eens wat nieuws te proberen en ik kon aardig meekomen als beginner. Wat ik vooral goed kon, waren de hardloopstukjes tussendoor. Jaha, dat wist ik natuurlijk wel.

 

Buitenspelen

Een proefles en ik was om. Elke week een uurtje buitenspelen en je in het zweet werken in een park of op straat. Met enthousiaste mensen. Nog steeds weet ik soms echt niet wat ik moet doen, want de tafel van vijf waar elk getal voor een aantal oefeningen staat, van burpees tot squat jumps en sit ups. Ik ben het helemaal kwijt. Dan ga ik maar naast een ervaren bootcamper staan of liggen en doe hem of haar na.

Na een uur zweten volgt standaard het fotomomentje, voor op Facebook. Dat stimuleert dan weer om de volgende keer dat ik die foto voorbij zie komen van een andere Bootcamp Team groep om een paar dagen later weer te gaan.

Nieuwe sport gevonden, want Bootcamp rules!

Marieke
Marieke

Zoek op internet naar een afbeelding van een sportief gezin en Marieke, haar man en kinderen zouden zo naar boven kunnen komen. Een leven zonder sport kan zij zich niet voorstellen. Marieke vertelt graag verhalen. Over sport, alleen, met je kinderen en/of op vakantie. Maar ook over voeding en haar ups en downs. Zelf heeft ze te maken met migraine en een te hoge bloeddruk. Deze bloggende MTB-, racefiets-, hardloop- en SUP-vrouw gaat op onderzoek uit om uit te vinden hoe ze met sport, beweging en levensstijl haar medicijngebruik kan beperken.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.