Ik zie alle super mooie borden met eten langs komen op stoere vrouwen koken en ik word bijna jaloers. Net zoals ik stiekem jaloers ben op jullie heerlijke sapjes! Want op de camping koken voor je tent is toch wel wat anders dan thuis in je vertrouwde keuken met al het gereedschap bij de hand inclusief aanrecht op sta hoogte en een 4 pits gasstel. Toch mag ik hier op de camping echt niet klagen. We hebben een uitzonderlijk goed werkend gasstel met 2 gaspits, een mini bakpan en genoeg pannetje om vloeistoffen in op te warmen of rijst en pasta in te koken. Eindeloos creatief kost echt teveel moeite maar gezond is haalbaar.

De eerste avonden van onze vakantie zijn we nog uit eten geweest. Ik at kalkoen en vis met genoeg in olijfolie gedrenkte groente. Maar eind van de eerste dag op de camping is het tijd om te gaan koken. In het dorp halen we kip, komkommer en rijst en bij de tent ligt al een zakje nasi kruiden klaar. Het geheel word een super simpel maar heerlijk maaltje. Rijst met nasikruiden, gebakken kip en een flinke dosis komkommer on the side. Doordat we ongeveer 2/3 van de nasi over hadden bakten we het de dag erna op met 2 eitjes, nog wat stukjes kip, pindasaus gemaakt van pindakaas en rijstemelk en uiteraard weer een hoop komkommer. Missie gezond koken bij de tent: geslaagd! Althans voor deze twee dagen.

koken op de camping

De twee dagen die op de nasi volgen staan namelijk in het teken van brood opmaken en koelbox leeg eten (de koelbox begaf het als gevolg van oververhitting). Gelukkig blijkt gebakken brood met geitenkaas, salami of gedroogde ham en tomatensoep onwijs lekker! En gebakken brood met ei, geitenkaas en gedroogde ham of salami is ook een hit.

Het brood en de kaas zijn inmiddels op en behalve een courgette hebben we niet veel groente meer over. Goed excuus om weer heel even van de luxe van uit eten te genieten voordat we verder gaan met de pasta, tomatensaus en courgette maaltijd variaties.

Keeping it simple on the camping!

Liefs Rhodé (die nu een stukje gaat hardlopen door mooi Slovenië)

IMG_20140901_125735

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.