Jullie kennen Kim van Chickfietst toch wel? We schreven vorige week nog wat over haar sieraden voor fietsvrouwen. Kim fietste Tour for Life en zamelt geld in voor Kika, voor zieke kinderen met kanker. Maar sinds kort doet ze nog meer, want dicht bij huis kreeg ze slecht nieuws.

Komt een vrouw bij de dokter. Oh nee, wacht even. Kom je zelf bij de dokter. Met je vriend. En die heeft dan dus kanker. Lymfeklierkanker. Boem….”

Een paar dagen voor kerst stuurde ik een appje naar Daniëlle omdat ik haar niet bij de training had gezien. ‘Niels heeft kanker’ appte ze terug. Slik. In 2013 leerde ik Daniëlle kort na mijn eigen Tour for Life avontuur kennen, omdat deze chick een team bij elkaar zocht om ook de Tour for Life te fietsen. Met veel plezier heb ik dit team begeleid en onderweg kreeg ik een bijzondere band met Daniëlle. Ook na de Tour for Life hielden we contact en trainden we samen bij The Cycling Academy. Ik schrok dan ook enorm van haar berichtje en belde haar gelijk. Vorige week belde Daniëlle mij op. Ze vroeg me of ik mee wilde fietsen met een nieuw initiatief, de Hollandse 100. 90 kilometer fietsen en 10 kilometer schaatsen om geld in te zamelen voor onderzoek naar lymfklierkanker. Natuurlijk zei ik volmondig JA!

De vriend van Daniëlle, Niels, heeft non-hodgkin, een type kanker dat goed te genezen is. Zijn eerste twee chemokuren zitten erop. Nog zes te gaan. De kansen dat hij geneest zijn goed en daar gaan we dus dan maar mooi van uit. Maar er komen dus nog steeds mensen bij de dokter die te horen krijgen dat ze niet goed te genezen zijn. Onderzoek is dus nodig. Of zoals Daniëlle zegt: “Als jij die persoon bent tegenover de dokter, dan wil jij toch ook geholpen worden?” En ja, ik zet mij dus wéér in voor een goed doel. Als je iets kunt doen, dan doe je het. En zolang jullie er nog niet moe van worden 😉

Vandaag heb ik een flinke stapel nieuwe ansichtkaarten binnen gekregen voor Chickfietst. Ik ben nu al zooo fan van deze kaarten dat ik heb besloten dat ik ze ga gebruiken voor de actie wordt voor de Hollandse 100. Wat is er nu leuker om een kaartje te sturen naar die ene vriend of vriendin om te laten weten hoe blij je met hem of haar bent. Hoe blij je bent dat hij of zij er gewoon nog is, gezond en wel! De set ansichtkaarten kost 5 euro en tot en met 7 maart – één dag vóór de Hollandse 100 – gaat deze 5 euro volledig naar Stichting Lymph&Co, de organisatie van de Hollandse 100. Speciaal voor de hardloopchicks van Stoere Vrouwen Sporten heb ik ook een paar armbandjes gemaakt. Ook voor deze armbandjes gaat 5 euro naar Lymph&Co.

En wil je meer weten over de 100? Kijk dan even op de site van de Hollandse 100 en mijn actie

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.