Chocolademelk en ik, wij zijn een interessant duo. Al als klein meisje liet ik melk, maar ook karnemelk, yogi en de chocolademelk, het liefst staan. Als inmiddels 27-jarige is daar nog helemaal niks aan veranderd. Dat ideaalbeeld dat als je uren buiten bent geweest in de winter en daarna met een fleecedeken en warme chocolademelk op de bank weer op kunt warmen? Dat je dan iedereen met ontzettend blije oogjes ziet? Dat geldt dus niet voor mij. 

Sinds een jaar is er echter wat veranderd. Toen heb ik ontdekt dat chocolademelk een hele goede hersteldrank is. Het bevat precies die verhouding van koolhydraten en eiwitten (de optimale verhouding ligt tussen de 3:1 en 4:1) die je spieren na een zware inspanning nodig hebben. De koolhydraten vullen de energievoorraad van je spieren weer aan, en de eiwitten zorgen voor herstel en opbouw.

>> Lees ook: Eiwitten, gebruik jij ze eigenlijk wel goed?

 

De chocolademelk kaboutertjes

In mijn hoofd wordt het drinken van chocolademelk sindsdien geassocieerd met kaboutertjes. Kaboutertjes die bewapend met kleine tools naar binnen worden gestuurd. Die mijn spieren oplappen, ze ondertussen een liefdevol woordje toespreken dat ze het goed gedaan hebben en dat doen terwijl ze een vrolijk liedje aan het neuriën zijn.

Het effect daarvan is dat het eerste wat ik na een lange fietstocht of een wedstrijd doe, het drinken van een chocolademelk is. Dat rustmomentje met die chocolademelk is hartstikke fijn. Ik krijg de tijd om m’n eetlust terug te vinden, kan even bijkomen van de activiteit en dat voelt al als een fijne beloning voor de harde inzet.

>> Lees ook: Spierpijn verminderen en voorkomen

Na een zeer zware intensieve inspanning of tijdens een intensieve trainingsweek, dan drink ik ook voor het slapengaan chocolademelk. Zodat die kaboutertjes, terwijl mijn benen alle rust krijgen omdat ik slaap, lekker aan het werk kunnen.

Deze chocolademelkliefde geldt overigens ook alleen in dié situaties. Mocht je ooit met mij over een kerstmarkt struinen en ontzettend zin krijgen in zo’n warme, dampende chocomel? Haal voor mij dan vooral een lekker kop thee 😉

Of ga eerst een stukje fietsen met me voordat we naar die kerstmarkt gaan….

X Astrid

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar FuturumshopWiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

Hardloopshirt met love 2 run

Astrid

SVS is voor Astrid de kans om over de dingen die zij belangrijk vindt te vertellen. De sportieve computer nerd ervaart de natuur als haar thuishaven, haar rustpunt. Fietsend door Kenia, zwemmend in een Fjord in Noorwegen. Maar ze staat met haar werk in de IT ook midden in de moderne wereld. Midden in de drukte van deze tijd, het luide roepen van mensen op social media en het uitputten van de aarde door de mens, probeert Astrid haar weg te vinden. Balans te bewaren en kleine manieren te ontdekken om zo mooi mogelijk te leven. Schrijven voor onze site doet ze niet vaak, maar zodra ze het doet is het altijd raak

2 Comments
  1. Dat je reclame maakt voor een product is geen probleem maar het is een kwestie van goed fatsoen en eerlijkheid om dat duidelijk te vermelden. Sterker nog, dat ben je zelfs wettelijk verplicht. Zie ” a. Reclame via Social Media dient duidelijk als zodanig herkenbaar te zijn. ” en verder
    https://www.reclamecode.nl/nrc/pagina.asp?paginaID=289%20&deel=2
    En mocht je een en ander nog eens in Jip en Janneketaal willen nalezen, een collegablogger heeft hier een heel goed artikel over geschreven: http://www.lisanneleeft.nl/blogtips-advertorials-en-de-reclamecode/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.