Mail uit Amerika, dat overkomt ons niet iedere dag. Cathelijne schreef dat ze een leuk verhaal had: moeder van drie zonen, expat in Texas en in training voor de Ironman. Je weet wel, hysterisch ver zwemmen, fietsen én lopen. “Kom maar door met dat verhaal”, antwoordden wij.

Alweer bijna drie jaar woon ik samen met man en drie zoons (2, 4 en 6) hier in Texas. Het is één groot feest: we genieten enorm van het reizen, het weer, de cultuur en alle nieuwe mensen die we leren kennen. Iets minder leuk was de bevalling van onze jongste. De zwangerschap was al zwaar maar nadien had ik ook nog veel lichamelijke klachten. En die zwangerschapskilo’s… ik had nog best wat overgewicht.

Na drie zwangerschappen had ik eerlijk gezegd niet eens het idee dat ik ooit nog zou kunnen rennen. Hoe ik dan bij het idee gekomen ben een hele Ironman te gaan doen? Ik zou het je niet kunnen vertellen… Sportief was ik altijd wel geweest en het bloed kroop op een gegeven moment waar het niet gaan kon. En zo ben ik heel voorzichtig toch weer gaan lopen. Van ‘couch potato naar 5K’ heette mijn schema, hoe toepasselijk!

Na die 5k kwam een sprint triathlon, want zwemmen en fietsen maakten me voor mijn gevoel sterker om te kunnen rennen. Vanwege mijn blessuregevoeligheid vond ik de belasting minder eentonig. En de afwisseling, die vind ik zo leuk dat ik me heb aangesloten bij een triathlonvereniging. Super leerzaam en ook dé manier om met Amerikanen te trainen. Expats vormen normaal gesproken toch een aparte groep in de maatschappij hier.

Wat dat betreft heb ik wel geluk hoor, triathlon en Ironman leven enorm hier in The Woodlands. Ieder jaar wordt hier een Ironman georganiseerd en dan ademt de stad een hele week deze mooie sport, waar ik nu ook de smaak van te pakken heb gekregen. Het fietsen tussen de ranches is heet en vochtig maar waanzinnig mooi en geeft me iedere keer weer het gevoel dat ik op wereldreis ben.

Trainen bij de club is leerzaam op verschillende gebieden. Uiteraard als het gaat om voeding, clinics, schema’s en dat soort zaken. Maar ook om lekker in de Amerikaanse sportwereld te duiken en nu mee te doen aan het groepstrainingsplan voor de halve Ironman.

To be continued…

spirit of mo triathlon banner

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.