Elke sporter krijgt er vroeg of laat mee te maken: pijntjes en blessures. Marieke is zo’n mazzelpik die haar fysio lange tijd niet heeft gezien. Blijkt ie verhuisd te zijn! Dan maar iets verder rijden. Want niets is zo belangrijk dan dat je je op je gemak voelt bij je fysio.

Schreef ik kort geleden nog over mijn mooie MTB kennismaking en de City Pier City met weinig training. Nu heb ik pijn. Veel pijn. In mijn rug, doorlopend in mijn rechterbil. Dat ene weekend twee en een halve week geleden had ik nogal vol gepland. Op vrijdag krachttraining en een dagje in de moestuin van school werken tijdens NL Doet.

Op zaterdag anderhalf uur MTB clinic. En op zondag, ik lijk rupsje Nooitgenoeg wel, de City Pier City 10 kilometer. En ergens de eerste dag begon de rugpijn al. Eigenlijk al tijdens het omscheppen van de compostbakken in de moestuin. Maar omdat veel vrijwilligers het lieten afweten, ben ik de hele dag blijven helpen. Wel veel afwisseling gedaan in het tuinieren. Maar toch, die rugpijn…

 

Huilend van de pijn op de bank

De volgende dag bij het MTB’en had ik er niet zoveel last van, maar ‘s avonds op de bank kon ik wel huilen. Hoe moest ik zondag nou de CPC lopen? Mijn lieve mannen (klein en groot) hebben mijn rug een beetje gemasseerd en ik ging vroeg naar bed. Op de dag van de CPC twee paracetamol genomen en toch gelopen. De rug voelde ik niet, dus dat was fijn. Maar zondagavond natuurlijk weer wel…

De dagen er na vooral ook spierpijn in de benen enzo. Maar dat hoort er bij. Op woensdag een uitloop rondje van een half uur gedaan. Het voelde wat stijf, maar niet heel erg. En toch bleef het zeuren, die onderrug. Ik kon niet meer lekker zitten, staan deed ook pijn. Zelfs als ik lag, bleef die onderrug maar pijn doen. Ter hoogte van mijn SI gewrichten.

>>De eerste stappen, nadat ik een tijd niet mocht of kon sporten

 

Afspraak maken bij de fysio

Jarenlang had ik geen fysiotherapie nodig. Nu wilde ik heel graag terug naar mijn oude fysiotherapeut, Gerard. Hij heeft me al zo vaak afgeholpen van rugpijn, nekpijn, kniepijn. Je noemt het maar, hij heeft een oplossing. Eigenlijk is hij niet alleen fysiotherapeut, maar ook goed in accupunctuur, tapen, dry needling maar vooral manuele therapie. Eén van die dingen kan altijd het probleem oplossen, of een combinatie. En thuis oefenen natuurlijk.

Dus mijn oude huisartsenpraktijk gebeld. Bleek hij er niet meer te werken. Even googelen en daar was hij, een eigen praktijk aan huis. Wel wat verder weg, in Zoetermeer. Maar ik heb het er voor over. Eén keer heb ik een ander geprobeerd. Na veel gemasseer werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis voor foto’s, ik zou een hernia hebben. Echt niet! In het ziekenhuis werd ik weer doorverwezen naar andere specialisten en toen was ik het zat. Terug naar Gerard. Nu dus ook. (lees verder onder de afbeelding)

 

Een paar scheef zittende wervels

Ik kwam binnen en begon te ratelen. Ik stopte maar weer. Hij weet toch altijd in een paar minuten kijken en voelen (met z’n handen boven mijn hoofd) wat er mis is. Echt magisch… Hij kraakte meteen een paar scheef zittende wervels in mijn nek en midden op mijn rug. Maar die onderrug wilde nog niet. Dus liep ik nog dagen met pijn in mijn bil… Wat een gedoe.

Hardlopen wel geprobeerd, maar heel rustig aan. Dat ging. Gisteren weer naar Gerard gegaan. En nu is de pijn weg! Mijn rug voelt wat beurs, maar ik kan weer zitten en buigen. Over een paar weken nog een keer. Dan is het wel klaar denk ik. Hij verspilt geen tijd. Dus geen behandeling, als het niet nodig is. Wat een verschil hè, tussen fysiotherapeuten?

Als ik weer eens wat heb, ga ik weer naar Gerard, met zijn magische handen…

-Marieke-

>>Voorkom die vervelende hardloopblessures
Marieke
Marieke

Zoek op internet naar een afbeelding van een sportief gezin en Marieke, haar man en kinderen zouden zo naar boven kunnen komen. Een leven zonder sport kan zij zich niet voorstellen. Marieke vertelt graag verhalen. Over sport, alleen, met je kinderen en/of op vakantie. Maar ook over voeding en haar ups en downs. Zelf heeft ze te maken met migraine en een te hoge bloeddruk. Deze bloggende MTB-, racefiets-, hardloop- en SUP-vrouw gaat op onderzoek uit om uit te vinden hoe ze met sport, beweging en levensstijl haar medicijngebruik kan beperken.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.