Na mijn eerste Tacx #fail – want zo mag ik het wel noemen die indoor Tacx training  die voor geen meter lukte – ben ik veel buiten gaan fietsen. Het weer is al die tijd mooi geweest, dus het kon. Maar toch, nu het ‘s avonds nog steeds vroeg donker is kan ik minder vaak fietsen dan ik wil. Ik voel me er niet goed bij om ‘s avonds in mijn eentje door de polder te rijden. Daarom heb ik ook die Tacx genomen.

En na wat rommelen met films en tv programma’s om de tijd te doden ben ik rond gaan vragen. Hoe doen andere fietsers dat nou? Het blijkt dat ik niet de enige ben die het niet zo leuk vind. Jeanine stuurde me haar Tacx training maar in haar mailtje vertelde ze ook dat ze niet zomaar een crosser heeft gekocht. Ook zij rijdt liever buiten dan binnen in de woonkamer. Op Twitter verklaarden ze me voor gek. “Gooi die Tacx het huis uit.” werd me vertelt. En ondertussen trapte ik toch moedig door. En ik heb een nieuwe training, eentje die wel werkt. Ik heb mijn iPod ingezet als trainingsmiddel. Tijdens spinning in de sportschool werkt die harde muziek ook, dus thuis zal het de truuk ook wel doen.
Mijn nieuwste Tacx training is simpel, ik heb een playlist gemaakt van liedjes die ik leuk vind. Liedjes die sneller zijn, hele langzame en meezingers. En die lijst zet ik op shuffle als ik op mijn Tacx ga zitten. Vervolgens ga ik fietsen op het ritme van de muziek. Zo’n liedje duurt gemiddeld een minuut of twee en een half en daardoor fiets ik intervallen die elkaar steeds afwisselen.
In sommige gevallen is dit een hele zware Tacx training, want een paar snelle liedjes achter elkaar en ik blaas mezelf helemaal op. Maar het is wel erg leuk.

Ik noem deze training deze Tacx training en speciaal voor jullie heb ik een lijst met mijn favoriete fietsnummer op Youtube gezet. Ik noem het de  iTacx training en hoop dat jullie het net zo leuk vinden als ik.

 

Liefs Vera

 

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.